Kotivinkki

Tässä tulee aamiaisten ja brunssien uusi vetonaula! Uunissa paistettavalla munakaskakulla ruokit nälkäisemmänkin pöytäseurueen

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Maistuisiko munakas kakun muodossa? Sienillä terästetyn munakaskakun teko ei vaadi turhaa kikkailua, ja vuoka on valmis uuniin vain 15 minuutissa.
KA
GL
3.7
0
Julkaistu: 29.4.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 10 munaa
  • ½ dlvettä tai maitoa
  • 1½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Sieni-kasvisseos

  • 200 gherkkusieniä
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 50 gpinaattia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dlbasilikaa
  • 2 dlemmantaljuustoraastetta

Lisäksi

  • ½ rs (125 g)kirsikkatomaatteja
  • rucolanversoja
Tulosta

Munakaskakku valmistetaan näin:

  1. Riko munat kulhoon. Lisää vesi, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne rikki.
  2. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja hienonna pinaatti.
  3. Paista sienet ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää pinaatti ja paista vielä minuutti. Jäähdytä 5 minuuttia.
  4. Kumoa sieniseos munakasmassan joukkoon. Lisää hienonnettu basilika ja juustoraaste.
  5. Voitele 1,5 litran leipävuoka ja kaada munakasmassa vuokaan.
  6. Paista munakaskakkua 175 asteessa 45 minuuttia. Jäähdytä, kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa lisäksi kirsikkatomaatteja ja rucolanversoja.
MITÄ PIDIT?
3.71
Kommentoi »