Tässä tulee aamiaisten ja brunssien uusi vetonaula! Uunissa paistettavalla munakaskakulla ruokit nälkäisemmänkin pöytäseurueen
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minMaistuisiko munakas kakun muodossa? Sienillä terästetyn munakaskakun teko ei vaadi turhaa kikkailua, ja vuoka on valmis uuniin vain 15 minuutissa.
KA
GL
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.4.2020

Tässä tulee aamiaisten ja brunssien uusi vetonaula! Uunissa paistettavalla munakaskakulla ruokit nälkäisemmänkin pöytäseurueen
Ainekset (8 annosta)
- 10 munaa
- ½ dlvettä tai maitoa
- 1½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Sieni-kasvisseos
- 200 gherkkusieniä
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 50 gpinaattia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 dlbasilikaa
- 2 dlemmantaljuustoraastetta
Lisäksi
- ½ rs (125 g)kirsikkatomaatteja
- rucolanversoja
Munakaskakku valmistetaan näin:
- Riko munat kulhoon. Lisää vesi, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne rikki.
- Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja hienonna pinaatti.
- Paista sienet ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää pinaatti ja paista vielä minuutti. Jäähdytä 5 minuuttia.
- Kumoa sieniseos munakasmassan joukkoon. Lisää hienonnettu basilika ja juustoraaste.
- Voitele 1,5 litran leipävuoka ja kaada munakasmassa vuokaan.
- Paista munakaskakkua 175 asteessa 45 minuuttia. Jäähdytä, kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa lisäksi kirsikkatomaatteja ja rucolanversoja.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.71