Maku

Mummun banaanikakku

1 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen1 h
Banaanista makua ja kosteutta tähän herkulliseen kuivakakkuun.
3.63
3
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (12 annosta)

  • 2 kplkananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 200 gvoita sulatettuna
  • 2 kplbanaania (murskattuna )
  • 3 rklkermaa
  • 4,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisä sula voi, murskattu banaani ja kerma. 

Sekoita kuivat aineet, eli jauhot, sooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla päällystettyyn kuivakakkuvuokaan. Kaada taikinaa vain noin 2/3 vuuan korkeudesta. 

Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys hammas- tai tulitikulla. 

Kumoa kakku sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja koristele vaikka tomusokerilla. 

MITÄ PIDIT?
3.63