


Muhammara – paahdetuista paprikoista valmistuu täyteläisen mausteinen tahna
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Muhammara on Lähi-idän keittiöistä tuttu tahna, joka tehdään paahdetuista punaisista paprikoista, saksanpähkinöistä, kuivahtaneesta leivästä, öljystä ja mausteista. Maistuva tahna tarjoillaan pitaleivän kanssa tai grilliruoan lisukkeena.
Reseptin ainekset
noin 3 dl
Muhammara
2–3 (400 g)
punaista paprikaa
1–2 viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa leipää
1
valkosipulinkynsi
1 dl (noin 40 g)
saksanpähkinöitä
½ tl
chilihiutaleita
½ tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
Tarjoiluun
pitaleipää
Muhammara – ohje:
- Halkaise paprikat pitkittäin. Poista kannat ja siemenet.
- Laita paprikat grilliin leikkuupinta alaspäin. Paahda, kunnes kuorien pinta mustuu, noin 15 minuuttia.
- Siirrä paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
- Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Kuori valkosipulinkynsi.
- Poista paprikoista kuoret vetämällä. Laita paprikat tehosekoittimeen tai -leikkuriin. Lisää muut raaka-aineet. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista tahnaa.
- Anna maustua ja tarjoa muhammara lämmitetyn tai grillatun pitaleivän kanssa tai grilliruokien lisukkeena.
Vinkki!
Voit paahtaa paprikat myös uunissa grillivastuksen alla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat