


Gluteenittomat suklaacookiet – nappaa kakkutaiteilija Mona Tähtisen herkkukeksien ohje!
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Leivo suklaiset keksit tilausleipomo Say It With Cake -perustajan Mona Tähtinen ohjeella. Voit tuunata keksien makua esimerkiksi inkiväärillä, kanelilla, appelsiinilla tai chilillä.
Reseptin ainekset
15–20 kpl
235 g
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
½ tl
ksantaania
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
115 g
voita
100 g
muscavadosokeria
100 g
sokeria
20 g
tummaa siirappia
1 tl
vaniljauutetta
1
muna
200 g
suklaanappeja tai rouhittua suklaata
(halutessasi pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä)
Mona Tähtisen suklaacookiet – ohje:
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolellisesti.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella. Lisää siirappi, vaniljauute ja muna. Jatka vatkaamista keskiteholla noin viisi minuuttia.
- Lisää kuivat aineet muutamassa osassa pienellä teholla sekoittaen. Älä ylivatkaa seosta.
- Kääntele taikinaan suklaa ja halutessasi muut makuaineet.
- Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten yön yli.
- Annostele taikina ruokalusikalla 15–20 osaan ja pyörittele palloiksi. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.
- Asettele noin 9 taikinapalloa leivinpaperille uunipellille tasaisin välein. Paista useampi pelti kerrallaan kiertoilmalla 155 asteessa tai yksi pelti kerrallaan tasalämmöllä 175 asteessa, 15–17 minuuttia.
Vinkki!
Tee keksitaikina tuplana ja pyörittele osa pakastimeen. Valmiit taikinapalat ovat hyvä vierasvara ja nopea ratkaisu, kun kahvin kanssa kaipaa vain paria keksiä. Taikina säilyy pakastimessa 3–4 kuukautta.
Kotikeittiössään kakkutaiteilija Mona Tähtinen alittaa ja ylittää rimoja – mutta aina gluteenittomasti. Lue Mona Tähtisen haastattelu täältä. Saat jutun lopusta myös kakkutaiteilijan arkiruokabravuurien reseptit sekä vinkit gluteenittomaan leivontaan!


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat