


Mokkapalat tattarijauhoista – kurkkaa resepti, jolla valmistat mokkikset gluteenittomasti
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Tattarijauhosta valmistetut mokkapalat sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kokeile helppoa reseptiä!
Reseptin ainekset
20 palaa
3
munaa
2 1/2 dl
sokeria
4 dl
tattarijauhoja (Myllyn Paras)
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
voita (sulatettuna)
Kuorrutus
6 dl
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
1 dl
kahvijuomaa (kuumaa ja vahvaa)
1/2 dl
voita (sulatettuna, kuumaa)
Pinnalle
2 rkl
koristerakeita
Mokkapalat tattarijauhoista – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita tattarijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
- Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun. Levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Varmista, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna jäähtyä.
- Ota jähmettyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 × 7 cm:n neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä huippusuosittu ohje, jolla valmistat kahvipöydän parhaat mokkapalat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat