Maku

Mokkapalat tattarijauhoista – kurkkaa resepti, jolla valmistat mokkikset gluteenittomasti

45 min
GL
KA
4.05
1

Tattarijauhosta valmistetut mokkapalat sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kokeile helppoa reseptiä!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 palaa)

  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dltattarijauhoja (Myllyn Paras)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 dlkahvijuomaa (kuumaa ja vahvaa)
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna, kuumaa)

Pinnalle

  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Mokkapalat leivotaan tattarijauhoista näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita tattarijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun. Levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Varmista, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna jäähtyä.
  5. Ota jähmettyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 × 7 cm:n neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä huippusuosittu ohje, jolla valmistat kahvipöydän parhaat mokkapalat.

MITÄ PIDIT?
4.05