Pulla + mokkapalat = pullafanin mokkapalat! Peltipulla ja iki-ihana mokkakuorrutus yhdistyvät mokkapalapullaksi
gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Mokkapalapullan pohjassa maistuu kaakaojauheella maustettu pulla. Pinnalleen se saa mokkapalakuorrutuksen, ja kuten juttuun kuuluu, koristerakeita ja suklaalastuja. Resepti on gluteeniton. Varo, jäät pauloihin heti ensimmäisellä puraisulla!

Reseptin ainekset 18 annosta
8 dlvettä
3 pskuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1½ tl suolaa
3 dlsokeria
1 tlkardemummaa
150 g voita tai margariinia
1 dltummaa kaakaojauhetta
7 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Kuorrutus ja koristelu
75 gvoita tai margariinia
¾ dl vahvaa kahvijuomaa
2 rkltummaa kaakaojauhetta
6–7 dl tomusokeria
½ dl koristerakeita
½ dl kolmen suklaan suklaalastuja (Tesco)
Mokkapalapulla – ohje:
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita vesi, kuivahiiva, psyllium ja suola. Anna turvota 15 minuuttia.
- Lisää sokeri ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe, jauhot ja voisula taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata rasva. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus pullalevyn pinnalle.
- Koristele suklaarouheella ja/tai koristerakeilla. Leikkaa mokkapalapulla neliöiksi.