Maku

Pulla + mokkapalat = pullafanin mokkapalat! Peltipulla ja iki-ihana mokkakuorrutus yhdistyvät mokkapalapullaksi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Mokkapalapullan pohjassa maistuu kaakaojauheella maustettu pulla. Pinnalleen se saa mokkapalakuorrutuksen, ja kuten juttuun kuuluu, koristerakeita ja suklaalastuja. Resepti on gluteeniton. Varo, jäät pauloihin heti ensimmäisellä puraisulla!
GL
3.5
5
Julkaistu: 15.1.2021


Ainekset (18 annosta)

  • 8 dlvettä
  • 3 pskuivahiivaa
  • 1½ rkl psylliumia
  • 1½ tl suolaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 7 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Kuorrutus ja koristelu

  • 75 gvoita tai margariinia
  • ¾ dl vahvaa kahvijuomaa
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 6–7 dl tomusokeria
  • ½ dl koristerakeita
  • ½ dl kolmen suklaan suklaalastuja (Tesco)
Tulosta

Mokkapalapulla leivotaan näin:

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita vesi, kuivahiiva, psyllium ja suola. Anna turvota 15 minuuttia.
  2. Lisää sokeri ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe, jauhot ja voisula taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  4. Paista 200 asteessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Sulata rasva. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus pullalevyn pinnalle.
  6. Koristele suklaarouheella ja/tai koristerakeilla. Leikkaa mokkapalapulla neliöiksi.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ihania ideoita? Osta Annin uunissa -leivontakirja nyt Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

5 kommenttia