Pulla + mokkapalat = pullafanin mokkapalat! Peltipulla ja iki-ihana mokkakuorrutus yhdistyvät mokkapalapullaksi
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Mokkapalapullan pohjassa maistuu kaakaojauheella maustettu pulla. Pinnalleen se saa mokkapalakuorrutuksen, ja kuten juttuun kuuluu, koristerakeita ja suklaalastuja. Resepti on gluteeniton. Varo, jäät pauloihin heti ensimmäisellä puraisulla!
GL
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.1.2021

Pulla + mokkapalat = pullafanin mokkapalat! Peltipulla ja iki-ihana mokkakuorrutus yhdistyvät mokkapalapullaksi
Reseptin ainekset (18 annosta)
- 8 dlvettä
- 3 pskuivahiivaa
- 1½ rkl psylliumia
- 1½ tl suolaa
- 3 dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dltummaa kaakaojauhetta
- 7 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Kuorrutus ja koristelu
- 75 gvoita tai margariinia
- ¾ dl vahvaa kahvijuomaa
- 2 rkltummaa kaakaojauhetta
- 6–7 dl tomusokeria
- ½ dl koristerakeita
- ½ dl kolmen suklaan suklaalastuja (Tesco)
Mokkapalapulla leivotaan näin:
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita vesi, kuivahiiva, psyllium ja suola. Anna turvota 15 minuuttia.
- Lisää sokeri ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe, jauhot ja voisula taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata rasva. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus pullalevyn pinnalle.
- Koristele suklaarouheella ja/tai koristerakeilla. Leikkaa mokkapalapulla neliöiksi.

Pienet suklaapitkot – herkkupalat leivotaan kahdesta taikinasta ja kuorrutetaan suklaalla
Meillä kotona

Suklaapullat – somat pikkupitkot täytetään Nutellalla ja dipataan tummaan suklaaseen
Kotivinkki

Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorruteen
Maku

Toffeehiiri, nyt tarkkana! Suolakaramelli-mokkapalat päivittävät kahvipöydän kestoklassikon uusiin sfääreihin – nappaa Dr. Sugarin resepti
Kotivinkki

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Maku

Puolukka-kinuskipalat täyttävät herkkusuun toiveet! Kauran, kinuskin ja puolukan liitto on vastustamaton
Kotivinkki

Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
Maku