3,5(23)
Pulla + mokkapalat = pullafanin mokkapalat! Peltipulla ja iki-ihana mokkakuorrutus yhdistyvät mokkapalapullaksi
gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Mokkapalapullan pohjassa maistuu kaakaojauheella maustettu pulla. Pinnalleen se saa mokkapalakuorrutuksen, ja kuten juttuun kuuluu, koristerakeita ja suklaalastuja. Resepti on gluteeniton. Varo, jäät pauloihin heti ensimmäisellä puraisulla!
Julkaistu 15.1.2021
Maku
Reseptin ainekset 18 annosta
8 dlvettä
3 pskuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1½ tl suolaa
3 dlsokeria
1 tlkardemummaa
150 g voita tai margariinia
1 dltummaa kaakaojauhetta
7 dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Kuorrutus ja koristelu
75 gvoita tai margariinia
¾ dl vahvaa kahvijuomaa
2 rkltummaa kaakaojauhetta
6–7 dl tomusokeria
½ dl koristerakeita
½ dl kolmen suklaan suklaalastuja (Tesco)

Mokkapalapulla – ohje:

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita vesi, kuivahiiva, psyllium ja suola. Anna turvota 15 minuuttia.
  2. Lisää sokeri ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe, jauhot ja voisula taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  4. Paista 200 asteessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Sulata rasva. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus pullalevyn pinnalle.
  6. Koristele suklaarouheella ja/tai koristerakeilla. Leikkaa mokkapalapulla neliöiksi.

5 kommenttia