Maku

Mokkapalaleivokset – ihka uusi tapa koristella mokkapalat!

1 h 30 min
KA
LA
MA
MU
VE
4.33
0

Mokkapalaleivokset ovat vastustamattoman hyviä herkkupaloja! Dippaa kolmio suklaaseen ja sitten suuhun, etkä edes huomaa, että leivos on vegaaninen.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Mokkapalaleivokset

  • 3 dlkauramaitoa
  • 3 dlsokeria
  • 200 gmargariinia (maidotonta, rasvaa yli 60 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa

Kuorrutus

  • ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Koristelu

  • 1 dlkoristerakeita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalaleivokset leivotaan näin:

  1. Valmista pohja sekoittamalla keskenään kauramaito, sokeri ja sulatettu margariini.
  2. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
  3. Siivilöi seos märkien ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25–30 min.
  5. Jäähdytä pohja hyvin.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  7. Leikkaa pohjasta 5 cm:n pituisia kolmioita. Kasta mokkapalakolmioiden toinen reuna kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle vegaanisia koristerakeita.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa tämä suosittu mokkapalareseptimme ja leivo herkulliset mokkikset, jotka viedään käsistä!

MITÄ PIDIT?
4.33