Maku

Mokkapalaleivokset – ihka uusi tapa koristella mokkapalat!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Mokkapalaleivokset ovat vastustamattoman hyviä herkkupaloja! Dippaa kolmio suklaaseen ja sitten suuhun, etkä edes huomaa, että leivos on vegaaninen.
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
0
Julkaistu: 15.10.2018


Ainekset (10 annosta)

Mokkapalaleivokset

  • 3 dlkauramaitoa
  • 3 dlsokeria
  • 200 gmargariinia (maidotonta, rasvaa yli 60 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa

Kuorrutus

  • ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Koristelu

  • 1 dlkoristerakeita
Tulosta

Mokkapalaleivokset leivotaan näin:

  1. Valmista pohja sekoittamalla keskenään kauramaito, sokeri ja sulatettu margariini.
  2. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
  3. Siivilöi seos märkien ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25–30 min.
  5. Jäähdytä pohja hyvin.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  7. Leikkaa pohjasta 5 cm:n pituisia kolmioita. Kasta mokkapalakolmioiden toinen reuna kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle vegaanisia koristerakeita.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa tämä suosittu mokkapalareseptimme ja leivo herkulliset mokkikset, jotka viedään käsistä!

Kommentoi »