


Mokkapalakuuset – klassiset mokkikset ihastuttavat uusissa, jouluisissa asuissaan
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Suloiset mokkapalakuuset ovat näyttäviä, mutta silti helppoja tehdä. Vatkattava kuorrute antaa enemmän aikaa koristelulle. Katso videolta, kuinka mokkapalakuuset valmistuvat!
Reseptin ainekset
30 palaa
Taikina
200 g
voita
5
munaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
Kuorrutus
9 dl
tomusokeria
100 g
voita (pehmeää)
3/4 dl
vahvaa kahvia (jäähdytettynä)
1/2 dl
kaakaojauhetta
Koristelu
suolatikkuja, tähden mallisia karkkeja, vihreitä remmikarkkeja ja koristerakeita
Mokkapalakuuset– ohje:
- Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
- Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
- Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja.
- Työnnä suolatikku kuusen varreksi, katkaise tikku tarvittaessa. Koristele joulukuuset hienonnetulla vihreällä karkkiremmillä. Paina latvaan tähtikarkki ja viimeistele koristerakeilla.
Vinkki!
Jos mokkapalakuuset tuntuvat turhan villiltä vaihtoehdolta, leivo takuuherkulliset, perinteiset mokkapalat suosikkiohjeellamme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat