Maku

Mokkapalakuuset – klassiset mokkikset ihastuttavat uusissa, jouluisissa asuissaan

55 min
KA
4.38
0

Suloiset mokkapalakuuset ovat näyttäviä, mutta silti helppoja tehdä. Vatkattava kuorrute antaa enemmän aikaa koristelulle. Katso videolta, kuinka mokkapalakuuset valmistuvat!
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (30 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 9 dltomusokeria
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 3/4 dlvahvaa kahvia (jäähdytettynä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Lisäksi

  • suolatikkuja, tähden mallisia karkkeja, vihreitä remmikarkkeja ja koristerakeita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalakuuset valmistuvat näin:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  5. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja.
  6. Työnnä suolatikku kuusen varreksi, katkaise tikku tarvittaessa. Koristele joulukuuset hienonnetulla vihreällä karkkiremmillä. Paina latvaan tähtikarkki ja viimeistele koristerakeilla.

Vinkki!

Mokkapalat-sivultamme löydät lisää herkullisia mokkapalareseptejä sekä hauskoja koristeluideoita!

MITÄ PIDIT?
4.38