Maku

Mokkapalakuuset – klassiset mokkikset ihastuttavat uusissa, jouluisissa asuissaan

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Suloiset mokkapalakuuset ovat näyttäviä, mutta silti helppoja tehdä. Vatkattava kuorrute antaa enemmän aikaa koristelulle. Katso videolta, kuinka mokkapalakuuset valmistuvat!
KA
4.4
0
Julkaistu: 17.11.2014


Ainekset (30 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 munaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 9 dltomusokeria
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 3/4 dlvahvaa kahvia (jäähdytettynä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Koristelu

  • suolatikkuja, tähden mallisia karkkeja, vihreitä remmikarkkeja ja koristerakeita
Tulosta

Mokkapalakuuset leivotaan näin:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  5. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja.
  6. Työnnä suolatikku kuusen varreksi, katkaise tikku tarvittaessa. Koristele joulukuuset hienonnetulla vihreällä karkkiremmillä. Paina latvaan tähtikarkki ja viimeistele koristerakeilla.

Vinkki!

Jos mokkapalakuuset tuntuvat turhan villiltä vaihtoehdolta, leivo takuuherkulliset, perinteiset mokkapalat suosikkireseptillämme.

MITÄ PIDIT?
4.38
Kommentoi »