4,4(16)
Mokkapalakuuset – klassiset mokkikset ihastuttavat uusissa, jouluisissa asuissaan
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Suloiset mokkapalakuuset ovat näyttäviä, mutta silti helppoja tehdä. Vatkattava kuorrute antaa enemmän aikaa koristelulle. Katso videolta, kuinka mokkapalakuuset valmistuvat!
Julkaistu 17.11.2014
Maku
Reseptin ainekset 30 palaa
Taikina
200 gvoita
5 munaa
2 1/2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlkevytmaitoa
Kuorrutus
9 dltomusokeria
100 gvoita (pehmeää)
3/4 dlvahvaa kahvia (jäähdytettynä)
1/2 dlkaakaojauhetta
Koristelu
suolatikkuja, tähden mallisia karkkeja, vihreitä remmikarkkeja ja koristerakeita

Mokkapalakuuset leivotaan näin:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  5. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja.
  6. Työnnä suolatikku kuusen varreksi, katkaise tikku tarvittaessa. Koristele joulukuuset hienonnetulla vihreällä karkkiremmillä. Paina latvaan tähtikarkki ja viimeistele koristerakeilla.

Vinkki!

Jos mokkapalakuuset tuntuvat turhan villiltä vaihtoehdolta, leivo takuuherkulliset, perinteiset mokkapalat suosikkireseptillämme.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »