


Mokkapalakahvikakku yhdistää kaksi klassikkoa! Leivo kakkuguru Liisa Westerbergin mehevä suosikki
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Mokkapalakahvikakku on Makeaa-blogin Liisa Westerbergin yksi suosikkileivonnainen. Muhkea, tumman kaakaoinen kakku päällystetään mokkapaloista tutulla kuorrutteella. Jos herkkuhammasta kolottaa oikein kovasti, tee kuorrutetta tuplasatsi.
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
1¾ dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
2
munaa
2½ dl
vahvaa kahvia
2 dl
piimää
1 dl
rypsiöljyä (tai muuta mietoa öljyä)
Kuorrute
2½–3 dl
tomusokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
kahvia
2 rkl
voita sulatettuna
strösseleitä
Mokkapalakahvikakku – ohje:
- Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa).
- Tee pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat ja nesteet. Vatkaa hyvin sekaisin. Kaada taikina vuokaan (taikinan kuuluu olla ohutta).
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään kokonaan. Huom! Kakusta tulee erityisen mehevä, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jolloin kakusta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.
- Tee kuorrute. Siivilöi tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi ja voisula. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat sopivan paksun kuorrutteen.
- Kuorruta kakku ja viimeistele strösseleillä. Anna kuorrutteen asettua hetki ennen kakun leikkaamista.
Vinkit!
- Kakku säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä. Kakun voi myös pakastaa.
- Ota talteen myös suosittu perinteisten mokkapalojen ohjeemme!
Lisää Liisan herkkureseptejä löytyy hänen Makeaa-blogistaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat