Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Moderni kuninkaiden torttu (Galette des rois) kruunaa loppiaisen

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Galette des rois -kakku tarjotaan perinteisesti loppiaisena samppanjan kanssa. Leivo nyt herkullinen moderni versio kuuluisasta tortusta Annin Uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen ohjeella.

28.12.2023
Reseptin ainekset
8 annosta
2 isoa (á 600 g)
lehtitaikinalevyä
1
muna
1 dl
mantelilastuja
2 rkl
tomusokeria
Mantelikreemi
2
keltuaista
3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
75 g
mantelijauhoja
1
manteli

Moderni kuninkaiden torttu – ohje:

  1. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinat hieman ohuemmiksi. Leikkaa taikinoista pyöreät (Ø noin 28 cm) levyt leivinpaperin päälle pellille. (Tee ylijääneestä taikinasta esimerkiksi pieniä pasteijoita tai torttuja.)
  2. Riko muna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.  Voitele levyt munalla. Ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.
  4. Tee kreemi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita mantelijauho keltuaisvaahtoon. Kääntele kerma sekaan.
  5. Nosta toinen levy tarjoiluvadille. Levitä päälle mantelikreemi. Piilota kreemiin yksi manteli. Nosta toinen levy kreemin päälle. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria.

Vinkki!

Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät gluteenitonta torttutaikinaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt