Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Miljonäärikeksit

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Englantilaisessa peltileivonnaisessa yhdistyvät kolme ihanuutta: rapea murokeksi, kinuski ja maitosuklaa. Jo pieni pala Millionaire’s shortbread -leivonnaista tainnuttaa makeannälän.

11.3.2016
Reseptin ainekset
20 palaa
Miljonäärikeksien pohja
3 ¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
175 g
huoneenlämpöistä voita
Miljonäärikeksien täyte
200 g
voita
1 prk
kondensoitua maitoa (397 g)
4 rkl
vaaleaa siirappia
Miljonäärikeksien päälle
300 g
maitosuklaata
(strösseleitä tai nonparelleja)

Miljonäärikeksit – ohje:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen vuokaan (koko noin 20 cm x 30 cm).
  2. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Jatka sekoittamista, kunnes siitä muodostuu kiinteämpi pallo. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla reikiä. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu turhaan.
  3. Tee miljonäärikeksien täyte. Mittaa kuutioitu voi, kondensoitu maito ja siirappi kattilaan. Lämmitä seos melkein kiehumispisteeseen ja anna porista keskilämmöllä samalla sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee tarpeeksi paksuksi täytettä varten. Huomaa, että täyte palaa pohjaan helposti, joten sitä kannattaa vahtia.
  4. Kaada seos paistetulle pohjalle. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka sitten jääkaappiin. Jäähdytä, kunnes täyte on viilentynyt ja hieman kovettunut.
  5. Kuutioi suklaa ja sulata se vesihauteessa tai varovasti mikrossa, 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita seosta lämmityskertojen välissä.
  6. Kaada sulanut suklaa jähmettyneelle täytteelle. Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja. Anna suklaan kovettua. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Miljonäärikeksit ovat valmiit!

Katso vielä alta kuvasarja työvaiheista!

Laiskottaako? Kaahaa oikotietä onneen ja tee pohja pakastealtaan valmismurotaikinasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt