Kotivinkki

Mielettömän ihana pääsiäiskakku – suklaata, passiohedelmää ja pääsiäismunia

2 h 15 min
4
6

Mielettömän ihana pääsiäiskakku – suklaata, passiohedelmää ja pääsiäismunia

Pääsiäiskakku, jossa enemmän on enemmän! Lusikoi suklaisen kakun kerrosten väliin raikasta passiohedelmää, päälle suklaakuorrute ja kasaa vielä kruunuksi röykkiö pääsiäismunia.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata TAI 100 g tummaa suklaata ja 100 g tummia suklaamunia (ei Kinder)
  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 5kananmunaa
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 prkranskankermaa (200 g)
  • ½ dlkevytmaitoa

Pääsiäiskakun kostutus

  • 1 dlappelsiinimehua (vastapuristettua)

Pääsiäiskakun täyte

  • 1pieni prk ranskankermaa (120 g)
  • 1 dlvispikermaa
  • 2 rkltomusokeria
  • 4–5passiohedelmää (¾ dl sisusta)
  • 4 rkllemon curdia

Pääsiäiskakun kuorrutus

  • 100 gmaitosuklaata
  • 50 gtummaa suklaata (tai suklaamunia)
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dltomusokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Tee pääsiäiskakun pohja. Rouhi sitä varten suklaa vaikkapa raastimella. Sulata voi katti­lassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne joukkoon. Lisää suklaa-voiseos, ranskankerma ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada se leivinpaperilla päällystettyyn, n. 20 cm:n irtopohjavuokaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.
4. Vatkaa täytteen ranskankerma ja kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta mehulla. Levitä kahdelle kerrokselle lemon curdia.
Lusikoi päälle ranskankermaseosta ja passiohedelmien sisusta. Nosta levyt päällekkäin. Laita jääkaappiin kuorrutuksen teon ajaksi.
5. Paloittele ja sulata suklaat, anna jäähtyä. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kuor­rute kakun päälle. Koristele pääsiäiskakku pääsiäisnameilla.

Katso kuvat kakun tekovaiheista alta:

Kuva alla: Anna suklaamunille uusi elämä. Keitä suklainen kahvi, valmista suklaapallot tai leivo muffinit. Ohjeet löydät täältä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä