Mielettömän ihana pääsiäiskakku – suklaata, passiohedelmää ja pääsiäismunia
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tässä kakussa enemmän on enemmän! Lusikoi suklaisen pääsiäiskakun kerrosten väliin raikasta passiohedelmää, valuta päälle suklaakuorrute ja kasaa vielä kruunuksi röykkiö pääsiäismunia.
200 gtummaa suklaata TAI 100 g tummaa suklaata ja 100 g tummia suklaamunia (ei Kinder)
200 ghuoneenlämpöistä voita
5kananmunaa
2 ½ dlfariinisokeria
3 ½ dlvehnäjauhoja
½ dlkaakaojauhetta
½ dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 prkranskankermaa (200 g)
½ dlkevytmaitoa
Pääsiäiskakun kostutus
1 dlappelsiinimehua (vastapuristettua)
Pääsiäiskakun täyte
1pieni prk ranskankermaa (120 g)
1 dlvispikermaa
2 rkltomusokeria
4–5passiohedelmää (¾ dl sisusta)
4 rkllemon curdia
Pääsiäiskakun kuorrutus
100 gmaitosuklaata
50 gtummaa suklaata (tai suklaamunia)
150 ghuoneenlämpöistä voita
1 ½ dltomusokeria
Suklainen pääsiäiskakku valmistuu näin:
Tee pääsiäiskakun pohja. Rouhi sitä varten suklaa vaikkapa raastimella. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne joukkoon. Lisää suklaa-voiseos, ranskankerma ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada se leivinpaperilla päällystettyyn, n. 20 cm:n irtopohjavuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.
Vatkaa täytteen ranskankerma ja kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta mehulla. Levitä kahdelle kerrokselle lemon curdia. Lusikoi päälle ranskankermaseosta ja passiohedelmien sisusta. Nosta levyt päällekkäin. Laita jääkaappiin kuorrutuksen teon ajaksi.
Paloittele ja sulata suklaat, anna jäähtyä. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kuorrute kakun päälle. Koristele pääsiäiskakku pääsiäisnameilla.