Kotivinkki

Mehevä viikunakakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Vaalea viikunakakku valmistuu helposti ja maistuu etenkin glögin kanssa.
3.7
2
Julkaistu 20.11.2015


Reseptin ainekset (15-20 viipaletta)

  • 2 dlpaloiteltuja viikunoita (200 g)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 100 gtummaa suklaata
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)
Tulosta

1. Voitele noin 1 ½ litran leipä- tai rengasvuoka.

2. Leikkaa viikunat, pähkinät ja suklaa reiluiksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Yhdistä palat, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile viikunakakku glögin kera. 

2 kommenttia