


Mehevä viikunakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Vaalea viikunakakku valmistuu helposti ja maistuu etenkin glögin kanssa.
Reseptin ainekset
15–20 viipaletta
2 dl
paloiteltuja viikunoita (200 g)
1 dl
saksanpähkinöitä
100 g
tummaa suklaata
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 prk
maitorahkaa (250 g)
Viikunakakku – ohje:
- Voitele noin 1 ½ litran leipä- tai rengasvuoka.
- Leikkaa viikunat, pähkinät ja suklaa reiluiksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Yhdistä palat, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile viikunakakku glögin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat