Kotivinkki

Mehevä viikunakakku

1 h 15 min
3.7
2

Mehevä viikunakakku

Vaalea viikunakakku valmistuu helposti ja maistuu etenkin glögin kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15-20 viipaletta)

  • 2 dlpaloiteltuja viikunoita (200 g)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 100 gtummaa suklaata
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

1. Voitele noin 1 ½ litran leipä- tai rengasvuoka.

2. Leikkaa viikunat, pähkinät ja suklaa reiluiksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Yhdistä palat, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile viikunakakku glögin kera. 

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä