Mehevä viikunakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minVaalea viikunakakku valmistuu helposti ja maistuu etenkin glögin kanssa.
3.7
Kuvat
Julkaistu 20.11.2015

Mehevä viikunakakku
Reseptin ainekset (15-20 viipaletta)
- 2 dlpaloiteltuja viikunoita (200 g)
- 1 dlsaksanpähkinöitä
- 100 gtummaa suklaata
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 3kananmunaa
- 2 dlsokeria
- 1 prkmaitorahkaa (250 g)
1. Voitele noin 1 ½ litran leipä- tai rengasvuoka.
2. Leikkaa viikunat, pähkinät ja suklaa reiluiksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Yhdistä palat, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile viikunakakku glögin kera.