Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
3 h 55 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
3 h 15 minMehevä mustaherukka-suklaakakku on juontaja Anni Hautalan suosikki. Se on niin hyvää, ettei Anni raaski leipoa sitä tavallisena päivänä. Ja kyllä: herkku on vahva kisaaja, kun metsästetään maailman parasta suklaakakkua!
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.5.2022

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
Reseptin ainekset (12 annosta)
Kakkupohja
- 125 gvoita
- 50 gtummaa suklaata
- 1 dlrypsiöljyä
- 2 dlvettä
- 1½ dlranskankermaa
- 3munaa
- 1½ dlsokeria
- 1½ dlfariinisokeria
- 4¾ dlvehnäjauhoja
- 1 dltummaa kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- ½ tlsuolaa
- 1 rklvaniljasokeria
Täyte
- 3liivatelehteä
- 2 dlvispikermaa
- ½-¾ dlsokeria
- 1 prk (250 g)mascarponea
- 1 prk (200 g)mustaherukkapureeta (Pakkasmarja)
- 2 rklsitruunan tai limen mehua
Koristelu
- 1 dlvispikermaa
- 4 dlvadelmia, karhunvatukoita, pensasmustikoita
- 25 gtummaa suklaata
- syötäviä kukkia, esim. pelargonia
Anni Hautalan suklaa-mustaherukkakakku – ohje:
- Sulata voi ja suklaa mikrossa. Sekoita öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kaada taikina voideltuun kakku- tai irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
- Paista 170 asteessa uunin alatasolla noin 1 t 15 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa kakkua kokeiltaessa. Vuoan päälle voi paistamisen loppuvaiheessa laittaa folion, ettei kakun pinta pala. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja sulatettu mustaherukkapuree.
- Purista sitruunanmehua lasiin ja lämmitä mikrossa kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos täytteeseen.
- Leikkaa kakku neljää osaan ja täytä välit mustaherukkatäytteellä. Peitä kakku ja laita päälle pieni paino. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Vaahdota kerma. Kuorruta kakku kermavaahdolla ”nudeksi” eli jätä reunat kuorruttamatta. Koristele mustaherukka-suklaakakku rouhitulla tai sulatetulla suklaalla, marjoilla ja syötävillä kukilla.
Anni Hautala kertoo mustaherukka-suklaakakusta näin:
”Ystäväni Anna leipoi tämän kakun ensimmäisen kerran poikani ristiäisiin, ja siitä asti minun on tehnyt mieli tätä komboa. Harmillista vain, että kakkua ei raaski ihan tavallisena päivänä leipaista, se kun menisi sitten parempaan suuhun liian nopeasti.”
Anni Hautalan mustaherukka-sukla

Antti Holman sitruunakakku eli "hyvän hajun kakku" (koska tällä kakulla tuunaat myös kodin tuoksun)

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Kotivinkki

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
Kotivinkki

Leivontaguru Markus Hurskaisen kakkubravuuri nostaa munkit uusiin sfääreihin! Upea munkkikakku täytetään raparperilla
Kotivinkki

Torta della Nonna – Sikke Sumari hemmottelee vieraitaan toscanalaisella sitruunatortulla
Maku

Lakritsi-suklaamoussekakku – jälkiruokapöydän upea kuningatar tihkuu täyteläisiä makuja!
Maku

Mustaherukkakakku – marenkikreemillä kuorrutetun unelmaherkun juju paljastuu kakkua leikatessa
Maku

Siskonmakkarakastike on Anni Hautalan arkisuosikki – nappaa juontajan supernopea resepti!
Maku