Kotivinkki

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!

3 h 55 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h 15 min
Mehevä mustaherukka-suklaakakku on juontaja Anni Hautalan suosikki. Se on niin hyvää, ettei Anni raaski leipoa sitä tavallisena päivänä. Ja kyllä: herkku on vahva kisaaja, kun metsästetään maailman parasta suklaakakkua!
KA
3.8
4
Julkaistu: 17.5.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

Kakkupohja

  • 125 gvoita
  • 50 gtummaa suklaata
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 dlvettä
  • 1½ dlranskankermaa
  • 3munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 4¾ dlvehnäjauhoja
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklvaniljasokeria

Täyte

  • 3liivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa
  • ½-¾ dlsokeria
  • 1 prk (250 g)mascarponea
  • 1 prk (200 g)mustaherukkapureeta (Pakkasmarja)
  • 2 rklsitruunan tai limen mehua

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
  • 4 dlvadelmia, karhunvatukoita, pensasmustikoita
  • 25 gtummaa suklaata
  • syötäviä kukkia, esim. pelargonia
Tulosta

Anni Hautalan suklaa-mustaherukkakakku – ohje:

  1. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Sekoita öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kaada taikina voideltuun kakku- tai irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
  2. Paista 170 asteessa uunin alatasolla noin 1 t 15 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa kakkua kokeiltaessa. Vuoan päälle voi paistamisen loppuvaiheessa laittaa folion, ettei kakun pinta pala. Anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja sulatettu mustaherukkapuree.
  4. Purista sitruunanmehua lasiin ja lämmitä mikrossa kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos täytteeseen.
  5. Leikkaa kakku neljää osaan ja täytä välit mustaherukkatäytteellä. Peitä kakku ja laita päälle pieni paino. Anna kakun hyytyä jää­kaapissa vähintään 2 tuntia.
  6. Vaahdota kerma. Kuorruta kakku kermavaahdolla ”nudeksi” eli jätä reunat kuorruttamatta. Koristele mustaherukka-suklaakakku rouhitulla tai sulatetulla suklaalla, marjoilla ja syötävillä kukilla.

Anni Hautala kertoo mustaherukka-suklaakakusta näin:

”Ystäväni Anna leipoi tämän kakun ensimmäisen kerran poikani ristiäisiin, ja siitä asti minun on tehnyt mieli tätä komboa. Harmillista vain, että kakkua ei raaski ihan tavallisena päivänä leipaista, se kun menisi sitten parempaan suuhun liian nopeasti.”

Anni Hautalan mustaherukka-sukla
4 kommenttia