


Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
3 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 15 min
Mehevä mustaherukka-suklaakakku on juontaja Anni Hautalan suosikki. Se on niin hyvää, ettei Anni raaski leipoa sitä tavallisena päivänä. Ja kyllä: herkku on vahva kisaaja, kun metsästetään maailman parasta suklaakakkua!
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
125 g
voita
50 g
tummaa suklaata
1 dl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
1½ dl
ranskankermaa
3
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
fariinisokeria
4¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
1 rkl
vaniljasokeria
Täyte
3
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
½-¾ dl
sokeria
1 prk (250 g)
mascarponea
1 prk (200 g)
mustaherukkapureeta (Pakkasmarja)
2 rkl
sitruunan tai limen mehua
Koristelu
1 dl
vispikermaa
4 dl
vadelmia, karhunvatukoita, pensasmustikoita
25 g
tummaa suklaata
syötäviä kukkia, esim. pelargonia
Anni Hautalan suklaa-mustaherukkakakku – ohje:
- Sulata voi ja suklaa mikrossa. Sekoita öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kaada taikina voideltuun kakku- tai irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
- Paista 170 asteessa uunin alatasolla noin 1 t 15 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa kakkua kokeiltaessa. Vuoan päälle voi paistamisen loppuvaiheessa laittaa folion, ettei kakun pinta pala. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja sulatettu mustaherukkapuree.
- Purista sitruunanmehua lasiin ja lämmitä mikrossa kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos täytteeseen.
- Leikkaa kakku neljää osaan ja täytä välit mustaherukkatäytteellä. Peitä kakku ja laita päälle pieni paino. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Vaahdota kerma. Kuorruta kakku kermavaahdolla ”nudeksi” eli jätä reunat kuorruttamatta. Koristele mustaherukka-suklaakakku rouhitulla tai sulatetulla suklaalla, marjoilla ja syötävillä kukilla.
Anni Hautala kertoo mustaherukka-suklaakakusta näin:
”Ystäväni Anna leipoi tämän kakun ensimmäisen kerran poikani ristiäisiin, ja siitä asti minun on tehnyt mieli tätä komboa. Harmillista vain, että kakkua ei raaski ihan tavallisena päivänä leipaista, se kun menisi sitten parempaan suuhun liian nopeasti.”

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat