Maku

Mehevä suklaa-mustaherukkakakku

1 h
0
0

Mehevä suklaa-mustaherukkakakku

Mehevä suklaa-mustaherukkakakku on suloisen makea herkku, joka kruunaa kahvihetken. Katso ohje ja kokeile!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Hillo

  • 200 gmustaherukoita
  • 1 1/4 dlhillosokeria
  • 1/4 dlvettä

Taikina

  • 150 gvoita
  • 300 gtomusokeria (kaakao)
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkauraleseitä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 50 gsuklaata (rouhittuna)

Pinnalle

  • 1/2 rkltomusokeria
  • 150 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kaada herukat, hillo-marmeladisokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele Ø 20–22 sentin irtopohjavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja kaakaotomusokeri sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja lisää seos ja suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan pehmeäksi, jolloin sen keskusta painuu kuopalle jäähtyessään. Anna suklaa-mustaherukkakakun jäähtyä hetki, avaa vuoka ja siirrä kakku leivinpaperin päälle.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan poikkisuunnassa. Levitä mehevä kerros mustaherukkahilloa pohjan päälle ja paina kansipala paikoilleen. Siirrä suklaa-mustaherukkakakku tarjoiluvadille. Koristele reunat valkosuklaasta juustohöylällä vuolluilla lastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Sokerilla maustettu kermavaahto sopii suklaa-mustaherukkakakun kanssa tarjottavaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä