Kotivinkki

Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Tämä aprikoosipiirakka on rennon leipurin lemppari. Ricottajuusto mehevöittää taikinan ja pienet, pehmeät ja kauniinväriset aprikoosit maistuvat ihanilta.
GL
4
0
Julkaistu 28.6.2017


Reseptin ainekset (12 annosta)

Aprikoosipiirakan pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dltattarijauhoa
  • 1 dlkookosjauhoa
  • 1 dlkaurajauhoa
  • 1 rklpsylliumia
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 prkricottajuustoa (250 g)
  • 2kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlkermaa

Aprikoosipiirakan päälle

  • 15 kpltuoreita aprikooseja

Lisäksi

  • 2 rklhunajaa

Aprikoosipiirakan kuorrute

  • 1 ½ dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
Tulosta

Gluteeniton aprikoosipiirakka valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 20 x 30  senttiseen piirakkavuokaan.
  2. Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet. Levitä puolitetut aprikoosit taikinan päälle.
  3. Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja pudota lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 25–30 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja peitä pinta foliolla, jos aprikoosipiirakka tummuu liikaa.
  4. Levitä lämpimälle aprikoosipiirakalle 2 rkl hunajaa ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Koristele aprikoosipiirakka sillä rennoin vedoin.

Kun aprikoosipiirakka on tehty, leivo myös nämä

Kommentoi »