


Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Tämä aprikoosipiirakka on rennon leipurin lemppari. Ricottajuusto mehevöittää taikinan ja pienet, pehmeät ja kauniinväriset aprikoosit maistuvat ihanilta.
Reseptin ainekset
12 annosta
Aprikoosipiirakan pohja
100 g
voita
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
tattarijauhoa
1 dl
kookosjauhoa
1 dl
kaurajauhoa
1 rkl
psylliumia
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunan mehua
1 prk
ricottajuustoa (250 g)
2
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 dl
kermaa
Aprikoosipiirakan päälle
15 kpl
tuoreita aprikooseja
Lisäksi
2 rkl
hunajaa
Aprikoosipiirakan kuorrute
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
Gluteeniton aprikoosipiirakka valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 20 x 30 senttiseen piirakkavuokaan.
- Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet. Levitä puolitetut aprikoosit taikinan päälle.
- Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja pudota lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 25–30 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja peitä pinta foliolla, jos aprikoosipiirakka tummuu liikaa.
- Levitä lämpimälle aprikoosipiirakalle 2 rkl hunajaa ja anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Koristele aprikoosipiirakka sillä rennoin vedoin.
Kun aprikoosipiirakka on tehty, leivo myös nämä
Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat