Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minTämä aprikoosipiirakka on rennon leipurin lemppari. Ricottajuusto mehevöittää taikinan ja pienet, pehmeät ja kauniinväriset aprikoosit maistuvat ihanilta.
GL
4
Kuvat
Julkaistu 28.6.2017

Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla
Reseptin ainekset (12 annosta)
Aprikoosipiirakan pohja
- 100 gvoita
- 1 dlmantelijauhetta
- 1 dltattarijauhoa
- 1 dlkookosjauhoa
- 1 dlkaurajauhoa
- 1 rklpsylliumia
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlvaniljasokeria
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 1 rklsitruunan mehua
- 1 prkricottajuustoa (250 g)
- 2kananmunaa
- 3 dlsokeria
- 2 dlkermaa
Aprikoosipiirakan päälle
- 15 kpltuoreita aprikooseja
Lisäksi
- 2 rklhunajaa
Aprikoosipiirakan kuorrute
- 1 ½ dltomusokeria
- 1 rklsitruunamehua
Gluteeniton aprikoosipiirakka valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 20 x 30 senttiseen piirakkavuokaan.
- Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet. Levitä puolitetut aprikoosit taikinan päälle.
- Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja pudota lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 25–30 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja peitä pinta foliolla, jos aprikoosipiirakka tummuu liikaa.
- Levitä lämpimälle aprikoosipiirakalle 2 rkl hunajaa ja anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Koristele aprikoosipiirakka sillä rennoin vedoin.