Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Tämä aprikoosipiirakka on rennon leipurin lemppari. Ricottajuusto mehevöittää taikinan ja pienet, pehmeät ja kauniinväriset aprikoosit maistuvat ihanilta.

28.6.2017
Reseptin ainekset
12 annosta
Aprikoosipiirakan pohja
100 g
voita
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
tattarijauhoa
1 dl
kookosjauhoa
1 dl
kaurajauhoa
1 rkl
psylliumia
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunan mehua
1 prk
ricottajuustoa (250 g)
2
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 dl
kermaa
Aprikoosipiirakan päälle
15 kpl
tuoreita aprikooseja
Lisäksi
2 rkl
hunajaa
Aprikoosipiirakan kuorrute
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua

Gluteeniton aprikoosipiirakka valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 20 x 30  senttiseen piirakkavuokaan.
  2. Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet. Levitä puolitetut aprikoosit taikinan päälle.
  3. Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja pudota lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 25–30 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja peitä pinta foliolla, jos aprikoosipiirakka tummuu liikaa.
  4. Levitä lämpimälle aprikoosipiirakalle 2 rkl hunajaa ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Koristele aprikoosipiirakka sillä rennoin vedoin.

Kun aprikoosipiirakka on tehty, leivo myös nämä

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla

Kinuski-raparperipiirakka

Marjapiirakka

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt