


Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Tämä gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen persikkapiirakka sopii lähes jokaiselle. Pähkinäisen manteli-kaurapohjan päälle lusikoidaan kuohkeaa kookoskermaa ja aprikoosia, luumua sekä persikkaa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Persikkapiirakan pohja
3 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 ½ dl
mantelijauhetta
1 ½ dl
saksan- tai pekaanipähkinöitä
¾ dl
kookosöljyä
½ dl
vaahterasiirappia
½ tl
kanelia
¼ tl
suolaa
¼ tl
vaniljajauhetta
Päälle
2
pientä purkkia kookoskermaa (à 165 ml, esim. Spice Up)
1 rkl
vaahterasiirappia
¼ tl
vaniljajauhetta
5–6
luumua (tummia ja keltaisia)
4–5
aprikoosia
2–3
persikkaa
tuoretta sitruunamelissaa
Gluteeniton luumu-persikkapiirakka – ohje:
- Mittaa kaikki persikkapiirakan pohjan ainekset tehosekoittimen leikkuuterälliseen kulhoon. Aja nopeasti taikinaksi mutta jätä massaan hieman karkeutta. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Voitele halkaisijaltaan 26-senttinen piirakkavuoka. Jauhota kevyesti mantelijauhoilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa jääkaapissa säilytettyä kylmää kookoskermaa noin 10 minuuttia, jotta siitä muodostuu kaunis vaahto. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljalla. Levitä persikkapiirakan pohjalle.
- Viipaloi hedelmät ja asettele kookoskermavaahdon päälle. Koristele gluteeniton persikkapiirakka sitruunamelissan lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat