Tämä gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen persikkapiirakka sopii lähes jokaiselle. Pähkinäisen manteli-kaurapohjan päälle lusikoidaan kuohkeaa kookoskermaa ja aprikoosia, luumua sekä persikkaa.
2pientä purkkia kookoskermaa (à 165 ml, esim. Spice Up)
1 rklvaahterasiirappia
¼ tlvaniljajauhetta
5–6luumua (tummia ja keltaisia)
4–5aprikoosia
2–3persikkaa
tuoretta sitruunamelissaa
Gluteeniton persikkapiirakka valmistuu näin:
Mittaa kaikki persikkapiirakan pohjan ainekset tehosekoittimen leikkuuterälliseen kulhoon. Aja nopeasti taikinaksi mutta jätä massaan hieman karkeutta. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
Voitele halkaisijaltaan 26-senttinen piirakkavuoka. Jauhota kevyesti mantelijauhoilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa jääkaapissa säilytettyä kylmää kookoskermaa noin 10 minuuttia, jotta siitä muodostuu kaunis vaahto. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljalla. Levitä persikkapiirakan pohjalle.
Viipaloi hedelmät ja asettele kookoskermavaahdon päälle. Koristele gluteeniton persikkapiirakka sitruunamelissan lehdillä.