5(3)
Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Tämä gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen persikkapiirakka sopii lähes jokaiselle. Pähkinäisen manteli-kaurapohjan päälle lusikoidaan kuohkeaa kookoskermaa ja aprikoosia, luumua sekä persikkaa.
Julkaistu 21.6.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 annosta
Persikkapiirakan pohja
3 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 ½ dlmantelijauhetta
1 ½ dlsaksan- tai pekaanipähkinöitä
¾ dlkookosöljyä
½ dlvaahterasiirappia
½ tlkanelia
¼ tlsuolaa
¼ tlvaniljajauhetta
Persikkapiirakan päälle
2pientä purkkia kookoskermaa (à 165 ml, esim. Spice Up)
1 rklvaahterasiirappia
¼ tlvaniljajauhetta
5–6luumua (tummia ja keltaisia)
4–5aprikoosia
2–3persikkaa
tuoretta sitruunamelissaa

Gluteeniton persikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki persikkapiirakan pohjan ainekset tehosekoittimen leikkuuterälliseen kulhoon. Aja nopeasti taikinaksi mutta jätä massaan hieman karkeutta. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
  2. Voitele halkaisijaltaan 26-senttinen piirakkavuoka. Jauhota kevyesti mantelijauhoilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Vatkaa jääkaapissa säilytettyä kylmää kookoskermaa noin 10 minuuttia, jotta siitä muodostuu kaunis vaahto. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljalla. Levitä persikkapiirakan pohjalle.
  4. Viipaloi hedelmät ja asettele kookoskermavaahdon päälle. Koristele gluteeniton persikkapiirakka sitruunamelissan lehdillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.