5(2)
Pastan ystävän marinara-tuoretomaattikastike – italialainen kastike on täydellisen hapokas ja makea
Gluteeniton
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Italialainen marinara-kastike sopii kaikkiin täyteläisen tomaattista makua kaipaaviin ruokiin. Kastikkeessa on täydellisessä suhteessa tomaatteja, mausteita, hapokkuutta ja makeutta.
25.9.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gkypsiä tomaatteja
1sipuli (tai 2 salottisipulia)
2–3valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ dlvettä
3 rkltomaattipyreetä
½ rklpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
(¼ tlchilihiutaleita)
1–2 rklbasilikaa hienonnettuna
1 rkloreganoa hienonnettuna
  1. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulia kattilassa muutama minuutti, älä ruskista. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää tomaatit, vesi, pyree, etikka ja kuivamausteet. Jos haluat kastikkeeseen potkua, lisää chilihiutaleita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  4. Lisää yrtit. Ota kattila liedeltä ja soseuta kastike.

Vinkki!

Tarjoa marinara-kastike pastan kanssa sellaisenaan tai käytä ruoanvalmistukseen. Tuoretomaattikastikkeesta valmistat esimerkiksi herkullisen kikherne-tomaattikeiton tai tomaattisen lihapulla-pastavuoan.

Halutessasi voit kaltata tomaatit eli poistaa kuoret. Kiehauta vettä kattilassa ja upota tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi, kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit vedestä ja vedä kuoret pois.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.