0(0)
Marokon makuja! Kikherne-tomaattikeitto saa ytyä kipakasta harissasta ja savupaprikasta
Gluteeniton
Munaton
30 min
Paahdetut kikherneet ja fetajuusto tuovat ruokaisuutta täyteläiseen tomaattikeittoon.
26.9.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gtomaattikastiketta
3 dl vettä
2 dlruokakermaa
3 rklkasvis- tai kanafondia
2 rklharissatahnaa
¾ tlsavupaprikaa
Paahdetut kikherneet
1 tlkkikherneitä (380 g/230 g)
1 rklrypsiöljyä
½ tl suolaa
Lisäksi
200 gfetajuustoa
½ rkukorianteria
  1. Tee paahdetut kikherneet. Huuhtele ja valuta herneet, kuivaa talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Kääntele sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Mittaa tomaattikastike, vesi, kerma, fondi ja mausteet kattilaan. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia.
  3. Annostele keitto lautasille, lusikoi päälle paahdettuja kikherneitä ja murenna fetajuustoa. Viimeistele korianterilla.

Vinkki!

Erityisen maukkaan tomaattikeiton saat, kun valmistat itse tomaattikastikkeen tällä marinara-tuoretomaattikastikeohjeella. Käytä keittoon 1 satsi kastiketta. Voit valmistaa kastikkeen jo halutessasi päivää tai paria aiemmin valmiiksi. Jos teet tuplasatsin tuoretomaattikastiketta, saat valmistettua kätevästi myös tämän herkullisen tomaattisen lihapulla-pastavuoan.

Keittoon sopii sekä punainen että vihreä harissatahna.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo