


Marokon makuja! Kikherne-tomaattikeitto saa ytyä kipakasta harissasta ja savupaprikasta
30 min
Paahdetut kikherneet ja fetajuusto tuovat ruokaisuutta täyteläiseen tomaattikeittoon.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
tomaattikastiketta
3 dl
vettä
2 dl
ruokakermaa
3 rkl
kasvis- tai kanafondia
2 rkl
harissatahnaa
¾ tl
savupaprikaa
Paahdetut kikherneet
1 tlk
kikherneitä (380 g/230 g)
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Lisäksi
200 g
fetajuustoa
½ rku
korianteria
Kikherne-tomaattikeitto – ohje:
- Tee paahdetut kikherneet. Huuhtele ja valuta herneet, kuivaa talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Kääntele sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Mittaa tomaattikastike, vesi, kerma, fondi ja mausteet kattilaan. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia.
- Annostele keitto lautasille, lusikoi päälle paahdettuja kikherneitä ja murenna fetajuustoa. Viimeistele korianterilla.
Vinkit!
- Erityisen maukkaan tomaattikeiton saat, kun valmistat itse tomaattikastikkeen tällä marinara-tuoretomaattikastikeohjeella. Käytä keittoon 1 satsi kastiketta. Voit valmistaa kastikkeen jo halutessasi päivää tai paria aiemmin valmiiksi. Jos teet tuplasatsin tuoretomaattikastiketta, saat valmistettua kätevästi myös tämän herkullisen tomaattisen lihapulla-pastavuoan.
- Keittoon sopii sekä punainen että vihreä harissatahna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat