


Tomaattinen lihapulla-pastavuoka – upota helppoon vuokaruokaan pestopurkin pohjat ja juustojen jämät
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mausta lihapullataikina punaisella arrabbiata-pestolla, upota pullat pastan kera tomaattikastikkeeseen ja viimeistele vihreällä pestolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tomaattikastiketta
350 g
pastaa (esim. gnocchi tai penne)
1 pallo (125 g)
mozzarellajuustoa
½ dl
vihreää pestoa
25 g
juustoraastetta (esim. parmesaania, pecorinoa tai emmentalia)
Arrabbiata-lihapullat
400 g
naudanjauhelihaa
1
muna
2 rkl
arrabbiata-pestoa
½ tl
suolaa
Tomaattinen lihapulla-pastavuoka – ohje:
- Tee lihapullamassa. Sekoita jauhelihaan muna ja mausteet.
- Levitä pasta laakeaan uunivuokaan (noin 20 × 30 cm). Kaada päälle tomaattikastike.
- Pyörittele jauhelihamassasta lihapullia kostutetuin käsin kastikkeen päälle vuokaan.
- Revi mozzarella paloiksi ja asettele lihapullien väleihin. Lusikoi päälle pestonokareita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pasta ja lihapullat ovat kypsiä.
Vinkki!
Erityisen maukasta lihapulla-pastavuoasta tulee, kun teet tomaattikastikkeen itse. Valmista se tällä italialaisella marinara-tuoretomaattikastikeohjeella. Käytä lihapulla-pastavuokaan 1 satsi tuoretomaattikastiketta.
Vuokaan käy mikä tahansa kuivapasta. Spagetti ja muut pitkät pastat on hyvä pätkiä pienemmiksi ennen vuokaan laittoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat