0(0)
Tomaattinen lihapulla-pastavuoka – upota helppoon vuokaruokaan pestopurkin pohjat ja juustojen jämät
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mausta lihapullataikina punaisella arrabbiata-pestolla, upota pullat pastan kera tomaattikastikkeeseen ja viimeistele vihreällä pestolla.
25.9.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gtomaattikastiketta
350 gpastaa (esim. gnocchi tai penne)
1 pallo (125 g)mozzarellajuustoa
½ dlvihreää pestoa
25 gjuustoraastetta (esim. parmesaania, pecorinoa tai emmentalia)
Arrabbiata-lihapullat
400 gnaudanjauhelihaa
1muna
2 rklarrabbiata-pestoa
½ tlsuolaa

Tomaattinen lihapulla-pastavuoka – ohje:

  1. Tee lihapullamassa. Sekoita jauhelihaan muna ja mausteet.
  2. Levitä pasta laakeaan uunivuokaan (noin 20 × 30 cm). Kaada päälle tomaattikastike.
  3. Pyörittele jauhelihamassasta lihapullia kostutetuin käsin kastikkeen päälle vuokaan.
  4. Revi mozzarella paloiksi ja asettele lihapullien väleihin. Lusikoi päälle pestonokareita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pasta ja lihapullat ovat kypsiä.

Vinkki!

Erityisen maukasta lihapulla-pastavuoasta tulee, kun teet tomaattikastikkeen itse. Valmista se tällä italialaisella marinara-tuoretomaattikastikeohjeella. Käytä lihapulla-pastavuokaan 1 satsi tuoretomaattikastiketta.

Vuokaan käy mikä tahansa kuivapasta. Spagetti ja muut pitkät pastat on hyvä pätkiä pienemmiksi ennen vuokaan laittoa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.