Mangojuustokakku – mangososeella maustettu kakku on kermaisen pehmeä ja silti täydellisen raikas!
5 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 h 0 min
Auringonkeltainen mangojuustokakku on raikas ja takuuvarma juhlatarjottava. Koristele kakku helposti näyttäväksi vadelmilla ja valmismarengeilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Mangojuustokakun pohja
200 g
digestivekeksejä
75 g
voita
Mangojuustokakun täyte
5
liivatelehteä
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g)
turkkilaista jogurttia
½ tlk (à 0,5 l)
mangososetta (esim. Bonne)
1 dl
sokeria
2 rkl
sitruunanmehua
Mangojuustokakun kiille
3
liivatelehteä
2 rkl
vettä
½ tlk (à 0,5 l)
mangososetta (esim. Bonne)
Lisäksi
150 g
kotimaisia pakastevadelmia
1–2 dl
pieniä marenkiruusuja
Mangojuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata rasva ja lisää se keksimuruihin. Levitä seos irtopohjavuoan (ø noin 24 cm) pohjalle.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää jogurtti, mangosose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne mehuun.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mangotäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakkuvuoka kannella tai kelmulla. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Tee kiille. Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne veteen.
- Laita mangosose kulhoon. Kaada liivateseos joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun pinnalle. Peitä kakkuvuoka kannella tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.
- Irrota kakku vuoan reunoilta veitsellä. Siirrä mangojuustokakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku vadelmilla ja marengilla.

Vinkki!
Saat mangojuustokakusta gluteenittoman, kun käytät gluteenittomia digestivekeksejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat