Maku

Mango-nuudelisalaatti

2 h 25 min
5
0

Mango-nuudelisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Raikas ja herkullinen mango-nuudelisalaatti on helppo pakata retkelle mukaan. Lisää suolapähkinät vasta juuri ennen tarjoilua.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 250 griisinuudeleita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 750 gporkkanaa (varhais)
  • 2 kpltuoretta mangoa
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 1 dllimettimehua
  • 1/2 dlseesamiöljyä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklruokosokeria (tai palmu)
  • 2 1/2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Liota lyhyemmiksi murennetut riisinuudelit kuumassa vedessä pehmeiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita niihin öljyä tarttumisen estämiseksi.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Kuori mangot ja suikaloi hedelmäliha. Silppua korianteri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi.

Yhdistä kulhossa keitettyihin nuudeleihin kaikki muut ainekset lukuun ottamatta suolapähkinöitä.

Sekoita ja siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Viimeistele suolapähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä