5(4)
Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – tuore mango, minttu ja suolapähkinät tekevät tästä salaatista erityisen!
Kasvis
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Aasialainen tofu-nuudelisalaatti on yhdistelmä mehukkuutta, rapsakkuutta ja ruokaisuutta. Tarjoa pikkuisen parempana lounassalaattina tai juhlien buffetpöydässä!
Julkaistu 27.5.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
200 griisi- tai sobanuudeleita
1kypsä mango
½kurkku
200 gretiisejä
200 gsokeriherneitä
½ rkuminttua
½ rkuthaibasilikaa
250 grevittyä tofua (Jalotofu, maustettu)
1 dlsuolapähkinöitä tai paahdettuja cashewpähkinöitä
Kastike
½ dloliiviöljyä
½ dlmakeaa chilikastiketta
2 rklsoijakastiketta
1limen raastettu kuori ja mehu
2 tlinkivääriä raastettuna

Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – ohje:

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Voit kuivata niitä talouspaperilla taputtelemalla.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike nuudeleiden joukkoon ja sekoittele nuudelit irtonaisiksi. Pane jääkaappiin maustumaan.
  3. Leikkaa mango kuutioiksi ja kurkku paloiksi. Lohko tai viipaloi retiisit. Leikkaa sokeriherneet halutessasi pienem­miksi paloiksi.
  4. Paista tofu halutessasi öljyssä pannulla rapeaksi. Voit lisätä sen salaattiin myös paistamatta.
  5. Revi yrteistä lehdet ja kokoa salaatti vadille. Viimeistele salaatti suola- tai cashew­pähkinöillä.
1 kommentti