Maku

Mango-nuudelisalaatti

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
Raikas ja herkullinen mango-nuudelisalaatti on helppo pakata retkelle mukaan. Lisää suolapähkinät vasta juuri ennen tarjoilua.
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 21.6.2014


Ainekset (10 annosta)

  • 250 griisinuudeleita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 750 gporkkanaa (varhais)
  • 2 kpltuoretta mangoa
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 1 dllimettimehua
  • 1/2 dlseesamiöljyä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklruokosokeria (tai palmu)
  • 2 1/2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuna)
Tulosta

Liota lyhyemmiksi murennetut riisinuudelit kuumassa vedessä pehmeiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita niihin öljyä tarttumisen estämiseksi.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Kuori mangot ja suikaloi hedelmäliha. Silppua korianteri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi.

Yhdistä kulhossa keitettyihin nuudeleihin kaikki muut ainekset lukuun ottamatta suolapähkinöitä.

Sekoita ja siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Viimeistele suolapähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »