Kotivinkki

Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – tuore mango, minttu ja suolapähkinät tekevät tästä salaatista erityisen!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Aasialainen tofu-nuudelisalaatti on yhdistelmä mehukkuutta, rapsakkuutta ja ruokaisuutta. Tarjoa pikkuisen parempana lounassalaattina tai juhlien buffetpöydässä!
KA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 27.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 griisi- tai sobanuudeleita
  • 1kypsä mango
  • ½kurkku
  • 200 gretiisejä
  • 200 gsokeriherneitä
  • ½ rkuminttua
  • ½ rkuthaibasilikaa
  • 250 grevittyä tofua (Jalotofu, maustettu)
  • 1 dlsuolapähkinöitä tai paahdettuja cashewpähkinöitä

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1limen raastettu kuori ja mehu
  • 2 tlinkivääriä raastettuna
Tulosta

Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – ohje:

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Voit kuivata niitä talouspaperilla taputtelemalla.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike nuudeleiden joukkoon ja sekoittele nuudelit irtonaisiksi. Pane jääkaappiin maustumaan.
  3. Leikkaa mango kuutioiksi ja kurkku paloiksi. Lohko tai viipaloi retiisit. Leikkaa sokeriherneet halutessasi pienem­miksi paloiksi.
  4. Paista tofu halutessasi öljyssä pannulla rapeaksi. Voit lisätä sen salaattiin myös paistamatta.
  5. Revi yrteistä lehdet ja kokoa salaatti vadille. Viimeistele salaatti suola- tai cashew­pähkinöillä.
Kommentoi »