Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – tuore mango, minttu ja suolapähkinät tekevät tästä salaatista erityisen!
Kasvis
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Aasialainen tofu-nuudelisalaatti on yhdistelmä mehukkuutta, rapsakkuutta ja ruokaisuutta. Tarjoa pikkuisen parempana lounassalaattina tai juhlien buffetpöydässä!

Reseptin ainekset 4 annosta
200 griisi- tai sobanuudeleita
1kypsä mango
½kurkku
200 gretiisejä
200 gsokeriherneitä
½ rkuminttua
½ rkuthaibasilikaa
250 grevittyä tofua (Jalotofu, maustettu)
1 dlsuolapähkinöitä tai paahdettuja cashewpähkinöitä
Kastike
½ dloliiviöljyä
½ dlmakeaa chilikastiketta
2 rklsoijakastiketta
1limen raastettu kuori ja mehu
2 tlinkivääriä raastettuna
Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – ohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Voit kuivata niitä talouspaperilla taputtelemalla.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike nuudeleiden joukkoon ja sekoittele nuudelit irtonaisiksi. Pane jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa mango kuutioiksi ja kurkku paloiksi. Lohko tai viipaloi retiisit. Leikkaa sokeriherneet halutessasi pienemmiksi paloiksi.
- Paista tofu halutessasi öljyssä pannulla rapeaksi. Voit lisätä sen salaattiin myös paistamatta.
- Revi yrteistä lehdet ja kokoa salaatti vadille. Viimeistele salaatti suola- tai cashewpähkinöillä.