Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
Unikonsiemenet käyvät loistavasti leivontaan tai vaikka vuoan jauhottamiseen. Valitse kuivakakulle näyttävä vuoka, jotta saat kakusta joulupöydän keskipisteen. Terveellinen kurkuma antaa mandariinikakulle kauniin värin.
KA
0
0
Julkaistu: 15.12.2020


Ainekset (noin 15 annosta )

  • 3 rklunikonsiemeniä (+ 2 rkl jauhottamiseen)
  • 240 g vehnäjauhoja ((noin 3,7 dl))
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • ¾ tl kurkumaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3mandariinin kuoriraaste
  • 1limetin kuoriraaste
  • 5kananmunaa
  • ¾ dl appelsiinimehua

Kuorrutus

  • 60 ml mandariinimehua
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 250 g tomusokeria
  • 30 ghuoneenlämpöistä voita
Tulosta

Mandariinikakku leivotaan näin:

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
  2. Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka ja jauhota unikonsiemenillä.
  3. Sekoita keskenään unikonsiemenet, jauhot, maissitärkkelys, suola ja leivinjauhe.
  4. Vaahdota voi, sokeri ja kurkuma vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hyvin pestyjen sitrushedelmien kuori.
  5. Lisää munat yksitellen, lisää ruokalusikallinen jauhoja, jos taikina alkaa juoksettua. Sekoita varovasti nostellen joukkoon jauhoseos ja appelsiinimehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.
  7. Tee kuorrutus. Purista mandariineista mehu. Lisää mehu ja vesi tomusokerin joukkoon. Vatkaa joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrutus mandariinikakun päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta suosittu Annin uunissa -leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »