Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
Unikonsiemenet käyvät loistavasti leivontaan tai vaikka vuoan jauhottamiseen. Valitse kuivakakulle näyttävä vuoka, jotta saat kakusta joulupöydän keskipisteen. Terveellinen kurkuma antaa mandariinikakulle kauniin värin.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.12.2020

Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään
Ainekset (noin 15 annosta )
- 3 rklunikonsiemeniä (+ 2 rkl jauhottamiseen)
- 240 g vehnäjauhoja ((noin 3,7 dl))
- 2 rkl maissitärkkelystä
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 225 g huoneenlämpöistä voita
- ¾ tl kurkumaa
- 2 ½ dl sokeria
- 3mandariinin kuoriraaste
- 1limetin kuoriraaste
- 5kananmunaa
- ¾ dl appelsiinimehua
Kuorrutus
- 60 ml mandariinimehua
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 250 g tomusokeria
- 30 ghuoneenlämpöistä voita
Mandariinikakku leivotaan näin:
- Kuumenna uuni 160 asteeseen.
- Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka ja jauhota unikonsiemenillä.
- Sekoita keskenään unikonsiemenet, jauhot, maissitärkkelys, suola ja leivinjauhe.
- Vaahdota voi, sokeri ja kurkuma vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hyvin pestyjen sitrushedelmien kuori.
- Lisää munat yksitellen, lisää ruokalusikallinen jauhoja, jos taikina alkaa juoksettua. Sekoita varovasti nostellen joukkoon jauhoseos ja appelsiinimehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.
- Tee kuorrutus. Purista mandariineista mehu. Lisää mehu ja vesi tomusokerin joukkoon. Vatkaa joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrutus mandariinikakun päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita? Osta suosittu Annin uunissa -leivontakirja tästä!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0