


Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään
1 h 30 min
Unikonsiemenet käyvät loistavasti leivontaan tai vaikka vuoan jauhottamiseen. Valitse kuivakakulle näyttävä vuoka, jotta saat kakusta joulupöydän keskipisteen. Terveellinen kurkuma antaa mandariinikakulle kauniin värin.
Reseptin ainekset
noin 15 annosta
3 rkl
unikonsiemeniä (+ 2 rkl jauhottamiseen)
240 g
vehnäjauhoja ((noin 3,7 dl))
2 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
225 g
huoneenlämpöistä voita
¾ tl
kurkumaa
2 ½ dl
sokeria
3
mandariinin kuoriraaste
1
limetin kuoriraaste
5
kananmunaa
¾ dl
appelsiinimehua
Kuorrutus
60 ml
mandariinimehua
2 rkl
kiehuvaa vettä
250 g
tomusokeria
30 g
huoneenlämpöistä voita
Mandariinikakku – ohje:
- Kuumenna uuni 160 asteeseen.
- Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka ja jauhota unikonsiemenillä.
- Sekoita keskenään unikonsiemenet, jauhot, maissitärkkelys, suola ja leivinjauhe.
- Vaahdota voi, sokeri ja kurkuma vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hyvin pestyjen sitrushedelmien kuori.
- Lisää munat yksitellen, lisää ruokalusikallinen jauhoja, jos taikina alkaa juoksettua. Sekoita varovasti nostellen joukkoon jauhoseos ja appelsiinimehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.
- Tee kuorrutus. Purista mandariineista mehu. Lisää mehu ja vesi tomusokerin joukkoon. Vatkaa joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrutus mandariinikakun päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat