Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen
Unikonsiemenet käyvät loistavasti leivontaan tai vaikka vuoan jauhottamiseen. Valitse kuivakakulle näyttävä vuoka, jotta saat kakusta joulupöydän keskipisteen. Terveellinen kurkuma antaa mandariinikakulle kauniin värin.

Reseptin ainekset noin 15 annosta
3 rklunikonsiemeniä (+ 2 rkl jauhottamiseen)
240 g vehnäjauhoja ((noin 3,7 dl))
2 rkl maissitärkkelystä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
225 g huoneenlämpöistä voita
¾ tl kurkumaa
2 ½ dl sokeria
3mandariinin kuoriraaste
1limetin kuoriraaste
5kananmunaa
¾ dl appelsiinimehua
Kuorrutus
60 ml mandariinimehua
2 rkl kiehuvaa vettä
250 g tomusokeria
30 ghuoneenlämpöistä voita
Mandariinikakku – ohje:
- Kuumenna uuni 160 asteeseen.
- Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka ja jauhota unikonsiemenillä.
- Sekoita keskenään unikonsiemenet, jauhot, maissitärkkelys, suola ja leivinjauhe.
- Vaahdota voi, sokeri ja kurkuma vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hyvin pestyjen sitrushedelmien kuori.
- Lisää munat yksitellen, lisää ruokalusikallinen jauhoja, jos taikina alkaa juoksettua. Sekoita varovasti nostellen joukkoon jauhoseos ja appelsiinimehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.
- Tee kuorrutus. Purista mandariineista mehu. Lisää mehu ja vesi tomusokerin joukkoon. Vatkaa joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrutus mandariinikakun päälle.