


Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
Sitruskakku on todellinen talvipäivän piristys! Tässä mehevässä ja hedelmäisessä kakussa maistuvat mandariinit ja appelsiinit.
Reseptin ainekset
8 palaa
Mandariini-appelsiinikakku
1 kpl
appelsiini (luomu)
2 kpl
mandariinia
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljauutetta
5 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
120 g
voita (huoneenlämpöistä)
3 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
Siirappi
1 dl
mandariinimehua (n. kolmen hedelmän mehu)
3/4 dl
sokeria
Sitruskakku – ohje:
- Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon kuoriraasteen sekaan. Sekoita appelsiinimehun joukkoon kerma ja vaniljauute.
- Kuori ja pilko mandariinit pieniksi paloiksi.
- Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, välillä vatkaimella voimakkaasti sekoittaen.
- Vatkaa hiljalleen joukkoon vuorotellen kermaseos ja jauhoseos muutamassa osassa.
- Sekoita puulusikalla tai nuolijalla taikinan joukkoon mandariinin palat.
- Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti kunnes hammastikulla kakkua tökätessä tikkuun ei tartu taikinaa.
- Valmista siirappi. Purista mandariinien mehu. Kuumenna pienessä kattilassa mehu ja sokeri. Kiehuta 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Poista sitruskakku vuoasta ja kaada päälle siirappia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat