4,3(4)
Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
kasvis
Sitruskakku on todellinen talvipäivän piristys! Tässä mehevässä ja hedelmäisessä kakussa maistuvat mandariinit ja appelsiinit.
Julkaistu 31.1.2017
Maku
Reseptin ainekset 8 palaa
Mandariini-appelsiinikakku
1 kplappelsiini (luomu)
2 kplmandariinia
1 1/2 dlkuohukermaa
1 tlvaniljauutetta
5 dlvehnäjauhoja
1/4 tlleivinjauhetta
1/4 tlruokasoodaa
1/4 tlsuolaa
120 gvoita (huoneenlämpöistä)
3 dlsokeria
2 kplkananmunia
Siirappi
1 dlmandariinimehua (n. kolmen hedelmän mehu)
3/4 dlsokeria

Sitruskakku – ohje:

  1. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon kuoriraasteen sekaan. Sekoita appelsiinimehun joukkoon kerma ja vaniljauute. 
  2. Kuori ja pilko mandariinit pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, välillä vatkaimella voimakkaasti sekoittaen. 
  5. Vatkaa hiljalleen joukkoon vuorotellen kermaseos ja jauhoseos muutamassa osassa. 
  6. Sekoita puulusikalla tai nuolijalla taikinan joukkoon mandariinin palat. 
  7. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti kunnes hammastikulla kakkua tökätessä tikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Valmista siirappi. Purista mandariinien mehu. Kuumenna pienessä kattilassa mehu ja sokeri. Kiehuta 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  9. Poista sitruskakku vuoasta ja kaada päälle siirappia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!

Kommentoi »