Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
kasvis
Sitruskakku on todellinen talvipäivän piristys! Tässä mehevässä ja hedelmäisessä kakussa maistuvat mandariinit ja appelsiinit.

Reseptin ainekset 8 palaa
Mandariini-appelsiinikakku
1 kplappelsiini (luomu)
2 kplmandariinia
1 1/2 dlkuohukermaa
1 tlvaniljauutetta
5 dlvehnäjauhoja
1/4 tlleivinjauhetta
1/4 tlruokasoodaa
1/4 tlsuolaa
120 gvoita (huoneenlämpöistä)
3 dlsokeria
2 kplkananmunia
Siirappi
1 dlmandariinimehua (n. kolmen hedelmän mehu)
3/4 dlsokeria
Sitruskakku – ohje:
- Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon kuoriraasteen sekaan. Sekoita appelsiinimehun joukkoon kerma ja vaniljauute.
- Kuori ja pilko mandariinit pieniksi paloiksi.
- Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, välillä vatkaimella voimakkaasti sekoittaen.
- Vatkaa hiljalleen joukkoon vuorotellen kermaseos ja jauhoseos muutamassa osassa.
- Sekoita puulusikalla tai nuolijalla taikinan joukkoon mandariinin palat.
- Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti kunnes hammastikulla kakkua tökätessä tikkuun ei tartu taikinaa.
- Valmista siirappi. Purista mandariinien mehu. Kuumenna pienessä kattilassa mehu ja sokeri. Kiehuta 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Poista sitruskakku vuoasta ja kaada päälle siirappia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!