3,5(2)
Makeansuolainen fenkolipiirakka
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Makeaksi haudutettu fenkoli sopii loistavasti suolaisen vuohenjuuston pariksi. Tähän fenkolipiirakkaan ihastuvat kaikki!
Julkaistu 28.8.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
50 gvoita
1 ½ dlhiivaleipäjauhoja
1 ½ dlperunasosejauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlsilputtua rosmariinia
¼ tlsuolaa
4 rklmaitoa
Vuoan voiteluun
1 rklvoita
1 rklkorppujauhoja
Täyte
1sipuli
2valkosipulinkynttä
2fenkolia (noin 500 g)
3 rklvoita
3 rklhunajaa
2 rkltuoretta rosmariinia silputtuna
1 tlsuolaa
¼ tlpippuria
150 granskankermaa
2munaa
200 gvuohenjuustoa viipaloituna
Päälle
1 rklhunajaa

1. Sekoita kuivat aineet pehmeään voihin. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi fenkolit.

3. Kuullota sipuleita ja fenkoleita voissa pannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 20 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta sipulit hunajalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

4. Kaada noin puolet fenkolitäytteestä pohjan päälle.

5. Sekoita munat ja ranskankerma keskenään. Kaada pohjan päälle. Levitä pinnalle loppu sipulitäyte ja vuohenjuustoviipaleet.

6. Paista fenkolipiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

7. Valuta fenkolipiirakan päälle hieman hunajaa ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.