Pinaatti-pekonipiirakka
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minPyöräytä pinaatti-pekonipiirakka nopeasti pakastetaikinasta. Täyte maistuu taivaallisen hyvältä.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.4.2016

Pinaatti-pekonipiirakka
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
- 1suolainen pakastepiirakkataikina (400 g)
Täyte
- ½ pspakastepinaattia (75 g)
- 8–10pientä herkkusientä
- 6ohutta pekonisiivua
- 125 gcheddar-sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
- 1 dlruokakermaa
- 2kananmunaa
- 6–8kierrosta mustapippurimyllystä
1. Voitele 24 cm:n piirakkavuoka ja taputtele sulanut taikina sen pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Sulata pinaatti ja valuta se. Puolita herkkusienet. Paahda ne pannulla kauniin värisiksi ja pekonit rapeiksi. Paloittele pekoni. 3. Lämmitä cheddarjuustoa hieman mikrossa. Yhdistä kerma, munat ja cheddar keskenään. 4. Levitä esipaistetun pohjan päälle herkkusienet, pekoni ja pinaatti tasaisesti. Lisää pinnalle kerma-cheddar-munaseos. 6. Paista pinaatti-pekonipiirakkaa uunin alaritilätasolla 200 asteessa puoli tuntia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. 7. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa pekonipiirakka paloiksi.