Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton juustopiirakka

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Mureapohjainen gluteeniton piirakka maistuu ihanasti cheddarjuustolta. Päälle kootaan raikas versosalaatti. Nam!

4.5.2017
Reseptin ainekset
12 palaa
Gluteeniton piirakkapohja
125 g
voita
1 ½ dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl
gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
¼ tl
suolaa
n. 1 rkl
kylmää vettä
Cheddartäyte
2 dl
ruokakermaa
3
munaa
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 ps
cheddarjuustoraastetta (150 g, Valio)
Päälle
½ dl
siemensekoitusta
2
persimonia
50 g
versoseosta (esim. Mimis)
(balsamikastiketta)

Gluteeniton juustopiirakka – ohje:

  1. Tee pohja. Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ne leikkuuterällä muruiksi. Lisää tilkka vettä ja pyöräytä taikina tasaiseksi. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä rasvan, jauhot ja suolan muruiksi ja lisäämällä joukkoon veden. Taikina on tarttuvaista, mutta se onnistuu myös näin.)
  2. Leikkaa halkaisijaltaan 26-senttiseen irtopohjavuokaan sopiva leivinpaperipala. Kumoa päälle taikina. Kaada hieman gluteenitonta jauhoseosta lautaselle. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 sentin korkeuteen jauhoja apuna käyttäen. Kasta sormia ahkerasti jauhoseoksessa, jotta taikina ei tartu sormiin.
  3. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin. Anna sen jähmettyä vähintään tunnin ajan. (Voit myös tehdä pohjan tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin ja paistaa sen vasta ennen tarjoilua.) On tärkeää, että pohja on kylmä ja kovettunut ennen paistamista. Näin se pitää parhaiten muotonsa.
  4. Nosta pohja suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esipaista 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte vatkaamalla kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada täyte vuokaan. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä hetki, irrota gluteeniton piirakka vuoasta varovasti veistä apuna käyttäen ja liu’uta leivinpaperin avulla vadille.
  7. Paahda siemensekoitus kevyesti pannulla. Huuhdo ja viipaloi persimonit.
  8. Lisää haalean piirakan päälle silmusalaattia, persimoniviipaleita ja siemensekoitusta. Viiruta gluteeniton piirakka halutessasi balsamikastikkeella juuri ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä:

Superhyvä gluteeniton pataleipä

Gluteeniton marjapiirakka

Gluteeniton toscakakku – jopa parempi kuin tavallinen

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt