Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Bataattia pohjaan

Suolainen piirakka ilman jauhoja – litistetyt bataatit takaavat maistuvan pohjan

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Gluteeniton piirakkapohja syntyy helposti pehmeäksi keitetyistä ja litistetyistä bataateista. Raastettu halloumijuusto maustaa pinaattitäytteen herkulliseksi.

12.3.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
600 g
bataattia
1 l
vettä
3 rkl
voita (sulatettuna)
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Täyte
3–4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
1 ps (200 g)
pinaattia (pakaste)
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
3
munaa
1 dl
kuohu- tai ruokakermaa

Lyttybataattipiirakka − ohje:

  1. Kuori ja lohko bataatti. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä bataattipalat pehmeiksi, noin 20 minuuttia, palojen koosta riippuen. Siivilöi ja annan bataattipalojen kuivahtaa ja jäähtyä siivilässä.
  2. Kumoa bataatit leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan (ø 22 cm) ja litistä ne tasaiseksi piiraspohjaksi vuoan pohjalle. Nosta bataattia myös noin 5 cm:n korkeudelle vuoan reunoille. Sivele pohja voisulalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit pehmeiksi. Lisää kohmeinen pinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut ja neste haihtunut. Siirrä paistos kulhoon.
  4. Raasta juusto ja lisää se, munat ja kerma kulhoon paistoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki!

Voit hyvin keittää pohjan bataatit jo edellisenä päivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt