


Lyttää ja paista
Lytätyt varsiparsakaali-juustopalat – mikä rapsakka naposteluherkku!
35 min
Lyttää varsiparsakaali eli broccolini juustoisiin napostelupaloihin. Chili ja valkosipuli antavat makua rapealle kasvisherkulle.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 pss (á 150 g)
varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
chili
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
3 dl
emmentaljuustoraastetta
Lytätyt varsiparsakaali-juustopalat – ohje:
- Pilko varsiparsakaalit kahteen osaan. Kuumenna vettä kattilassa, laita parsakaalit siivilään tai kattilan höyryosaan. Höyrytä 5 minuuttia. Anna varsiparsakaalien jäähtyä hetki.
- Kuori ja raasta valkosipuli pieneen kulhoon. Hienonna chili. Sekoita chili, öljy ja mausteet valkosipuliin. Raasta juusto.
- Laita leivinpaperi pellille. Ripottele puolet juustosta pellille. Laita parsakaalit päälle ja paina ne litteiksi vaikka lasin pohjalla. Sivele varsiparsakaalit molemmin puolin mausteöljyllä. Lisää pinnalle loput juustot.
- Paista parsakaaleja uunissa 225 asteessa ylätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut rapeaksi.
Vinkki!
Säilytä tuoreet varsiparsakaalit pakattuna jääkaapin vihanneslokerossa. Huoneenlämmössä ne nahistuvat nopsasti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat