


Luumuinen misolohi – syksyn houkuttelevin peltiruoka maustetaan inkiväärillä ja valkosipulilla
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Aasialaisen keittiön mauilla maustettu lohi ja puolitetut luumut pääsevät uuniin samalle pellille. Tarjoa lohi ja luumut höyrytetyn riisin tai keitettyjen nuudelien kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kirjolohifilee (noin 700–800 g)
8
luumua
Mausteseos
1 rkl
inkivääriä raasteena
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
misotahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
vettä
Lisäksi
tuoretta korianteria
1–2
limeä
Luumuinen misolohi – ohje:
- Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle. Halkaise luumut, poista kivet ja laita puolikkaat lohen ympärille.
- Kuori ja raasta inkivääri pieneen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää misotahna, öljy ja vesi, ja sekoita tasaiseksi. Jaa mausteseos tasaisesti lohen ja luumujen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 min, lohifileen paksuudesta riippuen.
- Hienonna korianteria ja purista limen mehua kypsän lohen päälle.
Vinkki!
Katso myös sivustomme suosituin uunilohiresepti, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat