Luumuinen misolohi – syksyn houkuttelevin peltiruoka maustetaan inkiväärillä ja valkosipulilla
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Aasialaisen keittiön mauilla maustettu lohi ja puolitetut luumut pääsevät uuniin samalle pellille. Tarjoa lohi ja luumut höyrytetyn riisin tai keitettyjen nuudelien kanssa.
Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle. Halkaise luumut, poista kivet ja laita puolikkaat lohen ympärille.
Kuori ja raasta inkivääri pieneen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää misotahna, öljy ja vesi, ja sekoita tasaiseksi. Jaa mausteseos tasaisesti lohen ja luumujen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 min, lohifileen paksuudesta riippuen.
Hienonna korianteria ja purista limen mehua kypsän lohen päälle.