5(1)
Luumuinen misolohi – syksyn houkuttelevin peltiruoka maustetaan inkiväärillä ja valkosipulilla
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Aasialaisen keittiön mauilla maustettu lohi ja puolitetut luumut pääsevät uuniin samalle pellille. Tarjoa lohi ja luumut höyrytetyn riisin tai keitettyjen nuudelien kanssa.
Julkaistu 18.9.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1kirjolohifilee (noin 700–800 g)
8luumua
Mausteseos
1 rklinkivääriä raasteena
3valkosipulinkynttä
1 rklmisotahnaa
2 rklrypsiöljyä
1 rklvettä
Lisäksi
tuoretta korianteria
1–2limeä

Luumuinen misolohi – ohje:

  1. Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle. Halkaise luumut, poista kivet ja laita puolikkaat lohen ympärille.
  2. Kuori ja raasta inkivääri pieneen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää misotahna, öljy ja vesi, ja sekoita tasaiseksi. Jaa mausteseos tasaisesti lohen ja luumujen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 min, lohifileen paksuudesta riippuen.
  3. Hienonna korianteria ja purista limen mehua kypsän lohen päälle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.