


Luksusmadeleipä on sesongin herkullisin ilmestys – ota kylkeen lasi kuohuvaa ja avot!
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Madekauden paras pikkupurtava on mateenmaksamoussella ja paistetuilla mätikiekoilla päällystetty luksusleipä.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
Mateenmaksamousse
200 g
mateenmaksaa
1
salottisipuli
50 g
voita
½ dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Paistettu mäti
1
mateen mätipussit (noin 200 g)
1 l
vettä
2 tl
suolaa
2 rkl
voita
1
oksa rosmariinia
Lisäksi
4
viikunaa
1
punasipuli
4
viipaletta maalaisleipää
2
tillinoksaa
Luksusmadeleipä – ohje:
- Kuivaa maksa ja leikkaa se paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla. Paista maksaa ja sipulia 5–8 minuuttia. Jäähdytä. Pane paistos sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja mausteet. Soseuta tasaiseksi. Laita mousse jääkaappiin 2 tunniksi.
- Tee mätipusseihin pari reikää varovasti cocktailtikulla. Kiehauta vesi ja lisää suola. Laita mätipussit tiheään siivilään. Aseta siivilä kattilan päälle kevyesti poreilevaan veteen niin, että vesi peittää mätipussit. Keitä 10 minuuttia. Valuta mätipussit siivilässä. Jäähdytä ja pane jääkaappiin tunniksi.
- Leikkaa mätipussit viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla. Laita rosmariini pannulle ja paista mätiviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Leikkaa viikunat neljään osaan. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Paahda leipäviipaleet molemmin puolin. Lusikoi tai pursota pinnalle maksamoussea. Lisää paistetut mätiviipaleet. Viimeistele viikunoilla, sipulilla ja tillillä.
Katso vinkit mateen maksan ja mädin oikeaoppiseen käsittelyyn!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat