


Raikas lohikakku on illanistujaisten himotuin herkku, joka valmistuu vieläpä ilman uunia!
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Lohikakku yhdistää suloisesti hapankorppu-pistaasipohjan, turkkilaisen jogurtin ja savulohen. Raikas suolapala on todellinen moniottelija: se toimii niin pikkujouluissa ja muissa pirskeissä kuin joulupöydässäkin. Aaton jälkeen kakkuun voi sujauttaa juhla-aterialta yli jääneet lohet.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
150 g
hapankorppuja
1 dl
pistaasipähkinöitä
50 g
voita
Täyte
3
liivatelehteä
½
kurkku raasteena
200 g
lämminsavulohta
2 tl
timjamia hienonnettuna
2 dl
turkkilaista jogurttia
100 g
fetaa muruina
2 rkl
sitruunamehua
Koristelu
1 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
pistaasipähkinöitä
¼
kurkkua
mustapippuria
muutama timjaminoksa
oliiviöljyä
Lohikakku – ohje:
- Murskaa hapankorput ja pistaasit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se hapankorppu-pistaasimurskaan. Painele seos piirasvuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Raasta kurkku ja purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna lohi haarukalla. Hienonna timjami. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, lohi, timjami ja jogurtti. Murustele feta joukkoon ja sekoita tasaiseksi täytteeksi.
- Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
- Levitä jogurtti tasaiseksi kerrokseksi lohikakun päälle. Rouhi pistaasipähkinöitä veitsellä ja leikkaa kurkusta ohuita suikaleita. Koristele lohikakun pinta pistaasilla, kurkulla, rouhitulla mustapippurilla, tuoreella timjamilla ja lorauksella oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat