Kotivinkki

Lohikakku

5
0

Lohikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 6palaa näkkileipää
  • 50 gjuoksevaa margariinia

Täyte:

  • 200 gsavulohta
  • 100 gkylmäsavulohta
  • 1punasipuli
  • paritillin vartta
  • ½ tlrouhittua valkopippuria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 5liivatelehteä
  • vettä
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlranskankermaa
  • (suolaa)
  • 1 rklkirjolohen mätiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Rouhi näkkileivät muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Lisää leivänmuruihin margariini.

2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka kelmulla. Laita leipämuruseos vuoan pohjalle.

3. Leikkaa savulohi pieneksi. Pilko kylmäsavulohi pikkupaloiksi. Kuori ja paloittele punasipuli. Silppua tilli.

4. Sekoita ranskankermaan kalapalat, punasipuli, tilli ja rouhi valkopippuri joukkoon. Lisää seokseen sitruunamehu.

5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna mikrossa tilkka vettä ja liota liivatteet veteen.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kalaseokseen. Valuta joukkoon liivate koko ajan varovasti sekoittaen.

7. Laita täyte pohjan päälle vuokaan ja peitä vuoka tiiviisti kelmulla.

8. Nosta kalakakku jääkaappiin hyytymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli.

9. Koristele kakku kirjolohen mädillä.

Vinkki!

Lohikakku on tervetullut, laadukas ruokatuliainen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä