Kotivinkki

Raikas lohikakku on illanistujaisten himotuin herkku, joka valmistuu vieläpä ilman uunia!

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Lohikakku yhdistää suloisesti hapankorppu-pistaasipohjan, turkkilaisen jogurtin ja savulohen. Raikas suolapala on todellinen moniottelija: se toimii niin pikkujouluissa ja muissa pirskeissä kuin joulupöydässäkin. Aaton jälkeen kakkuun voi sujauttaa juhla-aterialta yli jääneet lohet.
4.2
0
Julkaistu: 2.11.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 150 ghapankorppuja
  • 1 dlpistaasipähkinöitä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 3liivatelehteä
  • ½kurkku raasteena
  • 200 glämminsavulohta
  • 2 tltimjamia hienonnettuna
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 100 gfetaa muruina
  • 2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklpistaasipähkinöitä
  • ¼kurkkua
  • mustapippuria
  • muutama timjaminoksa
  • oliiviöljyä
Tulosta

Lohikakku – ohje:

  1. Murskaa hapankorput ja pistaasit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se hapankorppu-pistaasimurskaan. Painele seos piirasvuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Raasta kurkku ja purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna lohi haarukalla. Hienonna timjami. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, lohi, timjami ja jogurtti. Murustele feta joukkoon ja sekoita tasaiseksi täytteeksi.
  3. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruuna­mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
  4. Levitä jogurtti tasaiseksi kerrok­seksi lohikakun päälle. Rouhi pistaasipähkinöitä veitsellä ja leikkaa kurkusta ohuita suikaleita. Koristele lohikakun pinta pistaasilla, kurkulla, rouhitulla mustapippurilla, tuoreella timjamilla ja lorauksella oliiviöljyä.
Kommentoi »