Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuin maalaus! Vesivärimäiseen tapaan liukuvärjätty kakku kuorrutetaan värjätyllä kauravispivaahdolla – näyttävä ulkonäkö kätkee sisäänsä kotoisan mustikkatäytteen

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Leivo kevään kekkereille liukuvärjätty kakku, joka maistuu ja näyttää hyvältä. Koristeellinen täytekakku saa sisäänsä mustikkaisen täytteen. Loppusilauksen koko komeudelle antavat syötävät kukkakoristeet.

28.4.2021
Reseptin ainekset
8–10 annosta
4 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
4 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 dl
kaurajuomaa
200 g
maidotonta margariinia
Vuokaan
maidotonta margariinia
korppujauhoja
Kostutus
1½ dl
kauramaitoa
2 tl
vaniljasokeria
Täyte
2 dl
kauravispiä
150 g
maustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
½ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
200 g
mustikoita
Kuorrutus
2 dl
kauravispiä
1 tl
vaniljasokeria
pinkkiä geeliväriä (Dr. Oetker)
violettia geeliväriä (Dr. Oetker)
Lisäksi
syötäviä tai myrkyttömiä kukkia (esim. krysanteemeja ja ruusuja)

Liukuvärjätty kakku – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20–22 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Vaahdota kauravispi ja sekoita muut raaka-aineet vaahdon joukkoon.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle puolet täytteestä. Paina päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Paina päälle kolmas levy ja kostuta. Anna jähmettyä kylmässä kelmulla peitettynä.
  6. Valmista kuorrutus. Vaahdota ja mausta kauravispi. Ota puolet vaahdosta erilliseen astiaan. Jaa toinen puoli kahteen osaan ja värjää toinen osa pinkillä ja toinen violetilla geelivärillä.
  7. Levitä koko kakun päälle ja reunoille ensin kerros valkoista vaahtoa palettiveitsellä.
  8. Levitä sitten kakun alaosaan violettia vaahtoa ja yläosaan pinkkiä vaahtoa. Vedä reuna tasaiseksi raapalla tai palettiveitsen avulla.
  9. Levitä kakun reunoille keskelle vielä muutama läikkä valkoista vaahtoa ja tasoita reunat uudelleen.
  10. 10
    Koristele liukuvärjätty kakku lopuksi kukilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt