Maku

Kuin maalaus! Vesivärimäiseen tapaan liukuvärjätty kakku kuorrutetaan värjätyllä kauravispivaahdolla – näyttävä ulkonäkö kätkee sisäänsä kotoisan mustikkatäytteen

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Leivo kevään kekkereille liukuvärjätty kakku, joka maistuu ja näyttää hyvältä. Koristeellinen täytekakku saa sisäänsä mustikkaisen täytteen. Loppusilauksen koko komeudelle antavat syötävät kukkakoristeet.
MA
MU
KA
5
0
Julkaistu: 28.4.2021


Ainekset (8–10 annosta )

  • 4 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlkaurajuomaa
  • 200 gmaidotonta margariinia

Vuokaan

  • maidotonta margariinia
  • korppujauhoja

Kostutus

  • 1½ dl kauramaitoa
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlkauravispiä
  • 150 gmaustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gmustikoita

Kuorrutus

  • 2 dlkauravispiä
  • 1 tlvaniljasokeria
  • pinkkiä geeliväriä (Dr. Oetker)
  • violettia geeliväriä (Dr. Oetker)

Lisäksi

  • syötäviä tai myrkyttömiä kukkia (esim. krysanteemeja ja ruusuja)
Tulosta

Liukuvärjätty kakku leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20–22 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Vaahdota kauravispi ja sekoita muut raaka-aineet vaahdon joukkoon.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle puolet täytteestä. Paina päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Paina päälle kolmas levy ja kostuta. Anna jähmettyä kylmässä kelmulla peitettynä.
  6. Valmista kuorrutus. Vaahdota ja mausta kauravispi. Ota puolet vaahdosta erilliseen astiaan. Jaa toinen puoli kahteen osaan ja värjää toinen osa pinkillä ja toinen violetilla geelivärillä.
  7. Levitä koko kakun päälle ja reunoille ensin kerros valkoista vaahtoa palettiveitsellä.
  8. Levitä sitten kakun alaosaan violettia vaahtoa ja yläosaan pinkkiä vaahtoa. Vedä reuna tasaiseksi raapalla tai palettiveitsen avulla.
  9. Levitä kakun reunoille keskelle vielä muutama läikkä valkoista vaahtoa ja tasoita reunat uudelleen.
  10. Koristele liukuvärjätty kakku lopuksi kukilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »