5(2)
Laskiaispullakakku – mascarponekermavaahdolla täytetty unelmaherkku vie kielen mennessään
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Laskiaispullakakku sopii isoon herkkunälkään tai porukan kesken jaettavaksi. Paista pullakakku irtopohjavuoassa korkeaksi, leikkaa kerroksiin ja täytä hillolla sekä mascarponekermavaahdolla.
28.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Laskiaispullakakku
½ annospullataikinaa (ks. ohje kakun valmistusohjeesta)
2 dlkuohukermaa
100 gmascarponea
Täytteeksi
mansikkahilloa
mantelimassaa
nutellaa

Laskiaispullakakku – ohje:

  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Huomioi, että laskiaispullakakkuun tarvitaan vain puolikas annos.
  2. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä ja muotoile pullataikinasta yksi iso pallo.
  3. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Siirrä iso pullataikinapallo voideltuun (18-20cm halkaisijaltaan olevaan) irtopohjavuokaan. Voitele pinta munalla ja paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Jos pullan pinta alkaa tummumaan liikaa, siirrä se matalammalle tasolle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Irroita vuoka jäähtyneen pullakakun ympäriltä ja leikkaa siitä 2-3 kerrosta.
  7. Täytä laskiaispullakakun kerrokset haluamallasi täytteellä: hillolla, mantelimassalla tai vaikkapa nutellalla. Lisää sen päälle mascarponekermavaahtoa. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten laskiaispullien ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo