Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Laskiaispullakakku – mascarponekermavaahdolla täytetty unelmaherkku vie kielen mennessään

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Laskiaispullakakku sopii isoon herkkunälkään tai porukan kesken jaettavaksi. Paista pullakakku irtopohjavuoassa korkeaksi, leikkaa kerroksiin ja täytä hillolla sekä mascarponekermavaahdolla.

28.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
Laskiaispullakakku
½ annos
pullataikinaa (ks. ohje kakun valmistusohjeesta)
2 dl
kuohukermaa
100 g
mascarponea
Täytteeksi
mansikkahilloa
mantelimassaa
nutellaa

Laskiaispullakakku – ohje:

  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Huomioi, että laskiaispullakakkuun tarvitaan vain puolikas annos.
  2. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä ja muotoile pullataikinasta yksi iso pallo.
  3. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Siirrä iso pullataikinapallo voideltuun (18-20cm halkaisijaltaan olevaan) irtopohjavuokaan. Voitele pinta munalla ja paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Jos pullan pinta alkaa tummumaan liikaa, siirrä se matalammalle tasolle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Irroita vuoka jäähtyneen pullakakun ympäriltä ja leikkaa siitä 2-3 kerrosta.
  7. Täytä laskiaispullakakun kerrokset haluamallasi täytteellä: hillolla, mantelimassalla tai vaikkapa nutellalla. Lisää sen päälle mascarponekermavaahtoa. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten laskiaispullien ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt