


Laskiaispullakakku – mascarponekermavaahdolla täytetty unelmaherkku vie kielen mennessään
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Laskiaispullakakku sopii isoon herkkunälkään tai porukan kesken jaettavaksi. Paista pullakakku irtopohjavuoassa korkeaksi, leikkaa kerroksiin ja täytä hillolla sekä mascarponekermavaahdolla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Laskiaispullakakku
½ annos
pullataikinaa (ks. ohje kakun valmistusohjeesta)
2 dl
kuohukermaa
100 g
mascarponea
Täytteeksi
mansikkahilloa
mantelimassaa
nutellaa
Laskiaispullakakku – ohje:
- Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Huomioi, että laskiaispullakakkuun tarvitaan vain puolikas annos.
- Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä ja muotoile pullataikinasta yksi iso pallo.
- Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Siirrä iso pullataikinapallo voideltuun (18-20cm halkaisijaltaan olevaan) irtopohjavuokaan. Voitele pinta munalla ja paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Jos pullan pinta alkaa tummumaan liikaa, siirrä se matalammalle tasolle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Irroita vuoka jäähtyneen pullakakun ympäriltä ja leikkaa siitä 2-3 kerrosta.
- Täytä laskiaispullakakun kerrokset haluamallasi täytteellä: hillolla, mantelimassalla tai vaikkapa nutellalla. Lisää sen päälle mascarponekermavaahtoa. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Vinkki!
Etsitkö perinteisten laskiaispullien ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat