Maku

Laskiaispullakakku

1 h 40 min
5
0

Laskiaispullakakku

Tee laskiaispullakakun taikina tavallisella pullataikinaohjeella. Paista se irtopohjavuoassa korkeaksi, leikkaa kerroksiin ja täytä hillolla sekä mascarponekermavaahdolla.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 viipaletta)

  • ½ kplpullataikinaa (Katso Maku pullataikinaohje)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gmascarponea

Täytteeksi

  • mansikkahilloa
  • mantelimassaa
  • nutellaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista pullataikina perinteisen ohjeen mukaan.

Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä ja muotoile pullataikinasta yksi iso pallo.

Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Siirrä iso pullataikinapallo voideltuun (18-20cm halkaisijaltaan olevaan) irtopohjavuokaan. Voitele pinta munalla ja paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Jos pullan pinta alkaa tummumaan liikaa, siirrä se matalammalle tasolle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Irroita vuoka jäähtyneen pullakakun ympäriltä ja leikkaa siitä 2-3 kerrosta.

Täytä kerrokset haluamallasi täytteellä: hillolla, mantelimassalla tai vaikkapa nutellalla. Lisää sen päälle mascarponekermavaahtoa. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä