Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lanttusupikkaat ovat karjalaista piirakkaperinnettä parhaimmillaan – testaa ja leivo itse!

1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min

Ruiskuoreen leivotut ja sulalla rasvalla valellut lanttusupikkaat ovat karjalaista piirakkaperinnettä parhaimmillaan. Voit tehdä supikkaat myös valmiista rukiisesta piirakkataikinasta. Uutta makua supikkaat saavat rosmariinista.

Reseptin ainekset
12 kpl
1 dl
vettä
¼ tl
suolaa
2½ dl
ruisjauhoja
Lanttutäyte
400 g
lanttua
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
maustepippuria
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
kasvipohjaista rasvaa
Voiteluun
50 g
kasvipohjaista rasvaa

Lanttusupikkaat – ohje:

  1. Tee täyte. Kuori ja leikkaa lantut pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että lantut peittyvät.
  2. Keitä lanttuja 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa pehmeitä. Valuta keitinvesi ja soseuta lantut survimella. Mausta rosmariinilla, suolalla ja maustepippurilla. Lisää siirappi ja rasva. Sekoita, kunnes rasva on sulanut täytteen joukkoon.
  3. Valmista taikina. Sekoita kulhossa vesi, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä sileäksi.
  4. Muotoile taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja ripottele päälle jauhoja. Kaulitse pallot yksitellen ja peitä muut kelmulla, niin ne eivät kuivu.
  5. Kauli taikinapalat pyöreiksi kuoriksi (ø 9–10 cm). Pinoa kuoret, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
  6. Laita lanttua kuoren toiseen reunaan ja käännä toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele taikinareunat kiinni haarukalla.
  7. Laita supikkaat puhtaalle uunipellille ilman leivinpaperia, niin saat rapean kuoren. Paista 250 asteessa 10–15 minuuttia.
  8. Sulata rasva ja voitele kypsät supikkaat rasvalla. Peitä leivinpaperilla ja leivinliinalla. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt