Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Loihdi lanttulaatikon tähteistä maistuvia välipäivien herkkuja! Lehtevät lanttulaatikkopiirakat maistuvat raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan iltapalana.

27.12.2021
Reseptin ainekset
8–10 kpl
Pohja
500 g
voitaikinalevyjä
1 rs
lanttulaatikkoa
2
kananmunaa
½ dl
kermaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
muskottipähkinää
(suolaa)
1
kananmuna voiteluun
Koristelu
½ dl
maapähkinöitä
krasseja, timjamia tai lehtipersiljaa

Lanttulaatikkopiirakat – ohje:

  1. Sulata voitaikina ja leikkaa taikinalevyt puoliksi. Paina neliöt muffinivuoan pohjalle ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  2. Sekoita lanttulaatikkoon kananmunat, kerma ja mausteet. Tarkista suolaisuus. Lusikoi sose voitaikinakuppeihin.
  3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes lanttulaatikko on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.
  4. Lisää valmiiden piirakoiden päälle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja krasseja tai yrttejä. Syö piirakat haaleina tai kylminä, sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt