Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minLoihdi lanttulaatikon tähteistä maistuvia välipäivien herkkuja! Lehtevät lanttulaatikkopiirakat maistuvat raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan iltapalana.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 27.12.2021

Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä
Reseptin ainekset (8–10 kpl )
Pohja
- 500 g voitaikinalevyjä
- 1 rslanttulaatikkoa
- 2kananmunaa
- ½ dl kermaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
- (suolaa)
- 1kananmuna voiteluun
Koristelu
- ½ dl maapähkinöitä
- krasseja, timjamia tai lehtipersiljaa
Lanttulaatikkopiirakat valmistuvat näin:
- Sulata voitaikina ja leikkaa taikinalevyt puoliksi. Paina neliöt muffinivuoan pohjalle ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat vatkatulla munalla.
- Sekoita lanttulaatikkoon kananmunat, kerma ja mausteet. Tarkista suolaisuus. Lusikoi sose voitaikinakuppeihin.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes lanttulaatikko on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.
- Lisää valmiiden piirakoiden päälle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja krasseja tai yrttejä. Syö piirakat haaleina tai kylminä, sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Kinkkupasta on arjen luottoresepti! Nopea ja edullinen ruoka maistuu koko perheelle
Kotivinkki

Loihdi jouluruokien tähteistä uusia herkkuja! Kokosimme välipäiville reseptit, joissa hyödynnät laatikot, kinkut ja muut juhla-aterioiden rippeet

Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku
Meillä kotona

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
Maku

Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
Maku

Lanttupiirakat ovat saaneet innoituksensa karjalanpiirakoista ja lanttukukosta
Maku

Rukiiset lanttupasteijat
Maku

Lanttusämpylät
Maku