Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Loihdi lanttulaatikon tähteistä maistuvia välipäivien herkkuja! Lehtevät lanttulaatikkopiirakat maistuvat raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan iltapalana.
KA
3.5
0
Julkaistu: 27.12.2021


Reseptin ainekset (8–10 kpl )

Pohja

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • 1 rslanttulaatikkoa
  • 2kananmunaa
  • ½ dl kermaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • (suolaa)
  • 1kananmuna voiteluun

Koristelu

  • ½ dl maapähkinöitä
  • krasseja, timjamia tai lehtipersiljaa
Tulosta

Lanttulaatikkopiirakat valmistuvat näin:

  1. Sulata voitaikina ja leikkaa taikinalevyt puoliksi. Paina neliöt muffinivuoan pohjalle ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  2. Sekoita lanttulaatikkoon kananmunat, kerma ja mausteet. Tarkista suolaisuus. Lusikoi sose voitaikinakuppeihin.
  3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes lanttulaatikko on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.
  4. Lisää valmiiden piirakoiden päälle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja krasseja tai yrttejä. Syö piirakat haaleina tai kylminä, sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.
Kommentoi »