3,5(2)
Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä
Kasvis
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Loihdi lanttulaatikon tähteistä maistuvia välipäivien herkkuja! Lehtevät lanttulaatikkopiirakat maistuvat raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan iltapalana.
27.12.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
8–10 kpl
Pohja
500 g voitaikinalevyjä
1 rslanttulaatikkoa
2kananmunaa
½ dl kermaa
½ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
(suolaa)
1kananmuna voiteluun
Koristelu
½ dl maapähkinöitä
krasseja, timjamia tai lehtipersiljaa

Lanttulaatikkopiirakat valmistuvat näin:

  1. Sulata voitaikina ja leikkaa taikinalevyt puoliksi. Paina neliöt muffinivuoan pohjalle ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  2. Sekoita lanttulaatikkoon kananmunat, kerma ja mausteet. Tarkista suolaisuus. Lusikoi sose voitaikinakuppeihin.
  3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes lanttulaatikko on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.
  4. Lisää valmiiden piirakoiden päälle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja krasseja tai yrttejä. Syö piirakat haaleina tai kylminä, sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo