


Lanttulaatikkopiirakat – välipäivien lehtevä iltapala valmistuu lanttulaatikon tähteistä
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Loihdi lanttulaatikon tähteistä maistuvia välipäivien herkkuja! Lehtevät lanttulaatikkopiirakat maistuvat raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan iltapalana.
Reseptin ainekset
8–10 kpl
Pohja
500 g
voitaikinalevyjä
1 rs
lanttulaatikkoa
2
kananmunaa
½ dl
kermaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
muskottipähkinää
(suolaa)
1
kananmuna voiteluun
Koristelu
½ dl
maapähkinöitä
krasseja, timjamia tai lehtipersiljaa
Lanttulaatikkopiirakat – ohje:
- Sulata voitaikina ja leikkaa taikinalevyt puoliksi. Paina neliöt muffinivuoan pohjalle ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat vatkatulla munalla.
- Sekoita lanttulaatikkoon kananmunat, kerma ja mausteet. Tarkista suolaisuus. Lusikoi sose voitaikinakuppeihin.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes lanttulaatikko on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.
- Lisää valmiiden piirakoiden päälle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja krasseja tai yrttejä. Syö piirakat haaleina tai kylminä, sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat