


Leivo piparin maut kakkuun! Kuorrutettu piparikakku on yhdistelmä jouluisia mausteita, suklaata ja pehmeää tuorejuustokuorrutetta
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kuorrutettu piparikakku on piparifanin unelma! Kakussa maistuvat muun muassa piparkakkumauste, rouhittu suklaa, pekaanipähkinät ja kaiken kruununa pehmeä tuorejuustokuorrute. Koristele kakku halutessasi pipareilla, koristerakeilla tai suklaakoristeilla.
Reseptin ainekset
noin 12 annosta
Kuorrutettu piparikakku
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl
fariinisokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta
100 g
rouhittua suklaata (valko-, maito- tai tummaa suklaata)
½ dl
rouhittua pekaanipähkinää
Päällys
100 g
huoneenlämpöistä voita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Kuorrutettu piparikakku – ohje:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet, suklaarouhe ja pähkinät keskenään. Kääntele ne nopeasti taikinaan. Kaada taikina uunivuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on mehevän kypsä. Kokeile kypsyyttä paistamisen aikana tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Jos paistat kakun kakku- tai leipävuoassa uunivuoan sijaan, paistoaika on noin 55 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassaan. Kumoa tai irrota kakku. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tee kuorrutus. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri seokseen vähän kerrallaan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Levitä seos kakulle. Koristele halutessasi pipareilla, koristerakeilla tai suklaakoristeilla.
Vinkki!
Kakun paistoaika riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta. Jos paistoit kakkua liikaa, voit kosteuttaa sitä joko omenamehulla tai aikuisten versiossa vedellä laimennetulla brandyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat