Kotivinkki

Kuohkea pannukakku - salaisuus on leivinjauhe

55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
45 min
Kuohkea pannukakku tunnetaan korkeista kumpareistaan. Sellaisen saat, kun lisäät pannukakkutaikinaan leivinjauhetta. Paista kuohkea pannukakku välipalaksi, iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
3.6
3
Julkaistu 8.2.2012


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 6 dlmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2kananmunaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • ½ dlrypsiöljyä tai voisulaa
Tulosta

Kuohkea pannukakku valmistuu näin:

Sekoita ensin puolet maidosta, jauhot, kananmunat, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi loppu maito ja rasva. Kun maidon lisää kahdessa erässä, taikinasta tulee tasainen eikä siihen jää jauhopaakkuja.

Anna pannukakkutaikinan turvota noin 30 minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina pellille.

Kypsennä kuohkeaa pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Nauti kuohkea pannukakku esimerkiksi pikahillon kanssa, joka valmistuu helposti mikrossa.

3 kommenttia