Kuohkea pannukakku - salaisuus on leivinjauhe
55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
45 minKuohkea pannukakku tunnetaan korkeista kumpareistaan. Sellaisen saat, kun lisäät pannukakkutaikinaan leivinjauhetta. Paista kuohkea pannukakku välipalaksi, iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
3.6
Kuvat
Julkaistu 8.2.2012

Kuohkea pannukakku - salaisuus on leivinjauhe
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 6 dlmaitoa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2kananmunaa
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 2 tlsokeria
- ½ dlrypsiöljyä tai voisulaa
Kuohkea pannukakku valmistuu näin:
Sekoita ensin puolet maidosta, jauhot, kananmunat, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi loppu maito ja rasva. Kun maidon lisää kahdessa erässä, taikinasta tulee tasainen eikä siihen jää jauhopaakkuja.
Anna pannukakkutaikinan turvota noin 30 minuuttia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina pellille.
Kypsennä kuohkeaa pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Nauti kuohkea pannukakku esimerkiksi pikahillon kanssa, joka valmistuu helposti mikrossa.

Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta
Kotivinkki

Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
Maku

Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa
Maku

Munaton pannukakku – rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon
Maku

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
Kotivinkki

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Maku

Persikka-clafoutis
Maku