Kotivinkki

Kuohkea pannukakku - salaisuus on leivinjauhe

55 min
3.73
0

Kuohkea pannukakku tunnetaan korkeista kumpareistaan. Sellaisen saat, kun lisäät pannukakkutaikinaan leivinjauhetta. Paista kuohkea pannukakku välipalaksi, iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
Tulosta
Kuvat Jenni-Justiina Niemi

Ainekset (4–6 annosta)

  • 6 dlmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2kananmunaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • ½ dlrypsiöljyä tai voisulaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Kuohkea pannukakku valmistuu näin:

Sekoita ensin puolet maidosta, jauhot, kananmunat, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi loppu maito. Näin taikinasta tulee tasainen eikä siihen jää jauhopaakkuja.

Anna pannukakkutaikinan turvota noin 30 minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina pellille.

Kypsennä kuohkeaa pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Nauti kuohkea pannukakku esimerkiksi pikahillon kanssa, joka valmistuu helposti mikrossa.

MITÄ PIDIT?
3.73