


Kuohkea pannukakku – herkun salaisuus on leivinjauhe
55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min
Kuohkea pannukakku tunnetaan korkeista kumpareistaan. Sellaisen saat, kun lisäät pannukakkutaikinaan leivinjauhetta. Paista kuohkea pannukakku välipalaksi, iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kuohkea pannukakku
6 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
½ dl
rypsiöljyä tai voisulaa
Kuohkea pannukakku – ohje:
- Sekoita ensin puolet maidosta, jauhot, kananmunat, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi loppu maito ja rasva. Kun maidon lisää kahdessa erässä, taikinasta tulee tasainen eikä siihen jää jauhopaakkuja.
- Anna pannukakkutaikinan turvota noin 30 minuuttia.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina pellille.
- Kypsennä kuohkeaa pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Nauti kuohkea pannukakku esimerkiksi pikahillon kanssa, joka valmistuu helposti mikrossa.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat