Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juhlien makein vappupallo – tarjoa auringonkeltaiset kookosjogurttimunkit hauskasti tikkareina!

1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min

Kookosjogurtti on pehmeiden pikkumunkkien salaisuus. Sokerihunnun sijaan nämä vappupallerot saavat ylleen keltaisen tomusokerikuorrutteen ja nonparelleja. Munkit ovat myös vegaanisia!

21.4.2022
Reseptin ainekset
20 kpl
3 dl
kookosjogurttia
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
1
limen kuori ja mehu
6–6½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
limen mehua tai vettä
sitruunankeltaista pastaväriä (Wilton)
nonparelleja
sarviorvokkeja (syötäviä)
bambupillejä tai muita tukevia tikkuja

Kookosjogurttimunkit – ohje:

  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä limen mehu ja raas­­tettu kuori.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikina pötköksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna öljy tai munkinpaistorasva ­pienessä padassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä 2–3 kookosmunkkia kerrallaan. Paista 2 minuuttia, käännä munkit ja paista vielä minuutti.
  5. Nosta kypsät kookosmunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  6. Sekoita kuorrutus ja valuta sitä munkkien päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele orvokeilla. Työnnä munkit pilleihin ja nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt