Kotivinkki

Juhlien makein vappupallo – tarjoa auringonkeltaiset kookosjogurttimunkit hauskasti tikkareina!

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Kookosjogurtti on pehmeiden pikkumunkkien salaisuus. Sokerihunnun sijaan nämä vappupallerot saavat ylleen keltaisen tomusokerikuorrutteen ja nonparelleja. Munkit ovat myös vegaanisia!
VE
MU
MA
LA
KA
4.5
0
Julkaistu: 21.4.2022


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 3 dlkookosjogurttia
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • ¾ tlsuolaa
  • 1limen kuori ja mehu
  • 6–6½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • n. 2 rkllimen mehua tai vettä
  • sitruunankeltaista pastaväriä (Wilton)
  • nonparelleja
  • sarviorvokkeja (syötäviä)
  • bambupillejä tai muita tukevia tikkuja
Tulosta

Kookosjogurttimunkit – ohje:

  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä limen mehu ja raas­­tettu kuori.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikina pötköksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna öljy tai munkinpaistorasva ­pienessä padassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä 2–3 kookosmunkkia kerrallaan. Paista 2 minuuttia, käännä munkit ja paista vielä minuutti.
  5. Nosta kypsät kookosmunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  6. Sekoita kuorrutus ja valuta sitä munkkien päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele orvokeilla. Työnnä munkit pilleihin ja nosta tarjolle.
Kommentoi »