


Juhlien makein vappupallo – tarjoa auringonkeltaiset kookosjogurttimunkit hauskasti tikkareina!
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kookosjogurtti on pehmeiden pikkumunkkien salaisuus. Sokerihunnun sijaan nämä vappupallerot saavat ylleen keltaisen tomusokerikuorrutteen ja nonparelleja. Munkit ovat myös vegaanisia!
Reseptin ainekset
20 kpl
3 dl
kookosjogurttia
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
1
limen kuori ja mehu
6–6½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
limen mehua tai vettä
sitruunankeltaista pastaväriä (Wilton)
nonparelleja
sarviorvokkeja (syötäviä)
bambupillejä tai muita tukevia tikkuja
Kookosjogurttimunkit – ohje:
- Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä limen mehu ja raastettu kuori.
- Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina pötköksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy tai munkinpaistorasva pienessä padassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä 2–3 kookosmunkkia kerrallaan. Paista 2 minuuttia, käännä munkit ja paista vielä minuutti.
- Nosta kypsät kookosmunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Sekoita kuorrutus ja valuta sitä munkkien päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele orvokeilla. Työnnä munkit pilleihin ja nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat