


Joulun makein kranssi! Konvehtibrowniekranssiin upotat ylimääräiset joulusuklaat ja -karkit
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Koristele kranssin muotoon leivottu brownie juhlavaksi konvehdeilla ja muilla joulumakeisilla.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Brownietaikina
150 g
tummaa suklaata
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
2 tl
vaniljasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
125 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
Päälle
100 g
tummaa suklaata
noin 300 g
erilaisia suklaakonvehteja, kuorrutettuja manteleita ja tryffeleitä sekä suklaalevypaloja
½ dl
kuorellisia manteleita
3
pikkumarenkia (vaaleanpunaista)
Konvehtibrowniekranssi – ohje:
- Sulata taikinan suklaa ja jäähdytä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon samalla sekoittaen. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan sivut.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee kakkuun lasilla tai muotilla keskelle reikä (otetusta palasta voit tehdä pienen annoskakun tai murentaa sen kranssin päälle koristeeksi).
- Sulata suklaa ja levitä osa siitä kranssin päälle. Lisää päälle osa makeisista ja manteleista. Anna jähmettyä 10 minuuttia jääkaapissa. Valuta päälle suklaata (sulata tarvittaessa uudelleen) ja asettele päälle jälleen makeisia ja manteleita. Murenna pinnalle marenkia. Anna jähmettyä taas 10 minuuttia. Säilytä brownie jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat