Kotivinkki

Raidoistaan se tunnetaan! Kolmen suklaan tiikerikakku on kahvipöydän vaarallisin himoherkku – saatat huomaamattasi napata useamman santsipalasen

1 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h
Kolmen suklaan tiikerikakku saa kauniit raitansa valkosuklaasta, maitosuklaasta sekä tummasta suklaasta. Tämä triplasuklainen leivonnainen on jokaisen makean ystävän unelmien täyttymys!
3.53
5
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (25 annosta)

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 200 gvoita
  • 4 munaa
  • 1½ dlmaitoa

Raidat

  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gmaitosuklaata
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 rklkaakaojauhetta

Lisäksi

  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja jauhottamiseen
  • tomusokeria koristeluun
Tulosta

Kolmen suklaan tiikerikakku leivotaan näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 2,5 litran vetoinen kakkuvuoka korppujauhoilla.
  2. Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää munat ja maito siihen. Sekoita hyvin. Siivilöi kuivat ainekset seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Laita suklaat omiin kulhoihinsa. Sulata suklaat mikrossa 15–30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Lisää tummaan suklaaseen lusikallinen kaakaojauhetta. Sekoita sulatetut suklaat kolmen taikinan joukkoon.
  4. Kaada vuokaan pohjimmaiseksi maitosuklaalla maustettu taikina, sitten valkosuklaalla ja lopuksi tummalla suklaalla maustettu.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun hieman jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille.
  6. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
3.53
5 kommenttia