Kirpeänmakea puolukka-toffeepiirakka
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kirpakan puolukkakiisselin alta löytyy toffeetäyte ja suklaamurupohja.
4.6
Kuvat
Julkaistu 14.10.2016

Kirpeänmakea puolukka-toffeepiirakka
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 1 pktsuklaatäytekeksejä (350 g)
- 100 gvoita tai margariinia
Täyte
- 2 dlvispi- tai kuohukermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dltoffeekastiketta (Dr. Oetker)
- 1 tlvaniljasokeria
Puolukkakiisseli
- 8 dlpuolukoita (tuore tai pakaste)
- 1 dlvettä ( ½ dl jos käytät pakastepuolukoita)
- 1 dlsokeria
- 1 ½ rklperunajauhoja
Kirpeänmakea puolukkapiirakka leivotaan näin:
- Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna marjoja ja vettä kattilassa miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia, kunnes marjat alkavat hiukan mehustua. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja lisää seos marjojen joukkoon. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.
- Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto ja toffeekastike keskenään. Mausta vaniljasokerilla.
- Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi jäähtynyt kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Piirakan voi laittaa vielä hetkeksi vetäytymään jääkaappiin.