Kotivinkki

Kirpeänmakea puolukka-toffeepiirakka

30 min
4.8
0

Kirpeänmakea puolukka-toffeepiirakka

Kirpakan puolukkakiisselin alta löytyy toffeetäyte ja suklaamurupohja.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 1 pktsuklaatäytekeksejä (350 g)
  • 100 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 2 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltoffeekastiketta (Dr. Oetker)
  • 1 tlvaniljasokeria

Puolukkakiisseli

  • 8 dlpuolukoita (tuore tai pakaste)
  • 1 dlvettä ( ½ dl jos käytät pakastepuolukoita)
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ rklperunajauhoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna marjoja ja vettä kattilassa miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia, kunnes marjat alkavat hiukan mehustua. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja lisää seos marjojen joukkoon. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.

2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.

3. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto ja toffeekastike keskenään. Mausta vaniljasokerilla.

4. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi jäähtynyt kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Piirakan voi laittaa vielä hetkeksi vetäytymään jääkaappiin.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä