Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen puolukkamaustekakku valkosuklaakuorutteella

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Puolukkainen maustekakku valkosuklaakuorrutuksella sopii mainiosti jouluiseen kahvipöytään. Taikinaan lisätään reilusti piparkakkumaustetta.

29.12.2010
Reseptin ainekset
15 palaa
Taikina
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 tl
soodaa
3½ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
2 dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
200 g
puolukoita (pakaste)
voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Valkosuklaakuorrute
100 g
valkosuklaata
2 rkl
kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
noin 1 dl
puolukoita (pakaste)

Jouluinen puolukkamaustekakku – ohje:

  1. Yhdistä sokeri, piparkakkumauste, sooda ja jauhot. Sulata rasva. Yhdistä sula rasva, jogurtti ja munat.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja neste keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jäiset puolukat taikinaan.
  3. Voitele ja jauhota rengasvuoka. Kaavi taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Kakku on kypsä, jos siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
  4. Valmista kuorrute. Paloittele suklaa astiaan, joka kestää kuumuutta. Mittaa joukkoon kerma. Nosta astia höyryävän vesikattilan päälle. Suklaa-astian pohja ei saisi osua veteen. Anna suklaan sulaa tasaiseksi välillä sekoittaen.
  5. Kaada sula suklaa jäähtyneen maustekakun päälle ja ripottele pinnalle kylmiä puolukoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt