Kotivinkki

Jouluinen puolukkamaustekakku valkosuklaakuorutteella

0
0

Jouluinen puolukkamaustekakku valkosuklaakuorutteella

Puolukkainen maustekakku valkosuklaakuorrutuksella sopii mainiosti jouluiseen kahvipöytään. Taikinaan lisätään reilusti piparkakkumaustetta.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Taikina

  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 prkpiparkakkumaustetta
  • 1 tlsoodaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2kananmunaa
  • 200 gpuolukoita (pakaste)
  • voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Valkosuklaakuorrute

  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 rklkuohu- tai vispikermaa

Koristeluun

  • noin 1 dlpuolukoita (pakaste)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Jouluinen maustekakku valmistuu näin:

Yhdistä sokeri, piparkakkumauste, sooda ja jauhot. Sulata rasva. Yhdistä sula rasva, jogurtti ja kananmunat.

Yhdistä kuivat aineet ja neste keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jäiset puolukat taikinaan.

Voitele ja jauhota rengasvuoka. Kaavi taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Kakku on kypsä, jos siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Valmista kuorrute. Paloittele suklaa astiaan, joka kestää kuumuutta. Mittaa joukkoon kerma. Nosta astia höyryävän vesikattilan päälle. Suklaa-astian pohja ei saisi osua veteen. Anna suklaan sulaa tasaiseksi välillä sekoittaen.

Kaada sula suklaa jäähtyneen maustekakun päälle ja ripottele pinnalle kylmiä puolukoita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä