


Jouluinen puolukkamaustekakku valkosuklaakuorutteella
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Puolukkainen maustekakku valkosuklaakuorrutuksella sopii mainiosti jouluiseen kahvipöytään. Taikinaan lisätään reilusti piparkakkumaustetta.
Reseptin ainekset
15 palaa
Taikina
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 tl
soodaa
3½ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
2 dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
200 g
puolukoita (pakaste)
voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Valkosuklaakuorrute
100 g
valkosuklaata
2 rkl
kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
noin 1 dl
puolukoita (pakaste)
Jouluinen puolukkamaustekakku – ohje:
- Yhdistä sokeri, piparkakkumauste, sooda ja jauhot. Sulata rasva. Yhdistä sula rasva, jogurtti ja munat.
- Yhdistä kuivat aineet ja neste keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jäiset puolukat taikinaan.
- Voitele ja jauhota rengasvuoka. Kaavi taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Kakku on kypsä, jos siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
- Valmista kuorrute. Paloittele suklaa astiaan, joka kestää kuumuutta. Mittaa joukkoon kerma. Nosta astia höyryävän vesikattilan päälle. Suklaa-astian pohja ei saisi osua veteen. Anna suklaan sulaa tasaiseksi välillä sekoittaen.
- Kaada sula suklaa jäähtyneen maustekakun päälle ja ripottele pinnalle kylmiä puolukoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat