


Ihanan helppo kinuskinen puolukkavuokakakku
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Täytekakku leivotaan kääretorttupohjasta ja kootaan rennosti vuokaan. Kakusta saa juhlavamman, jos pursottaa kakun reunaan kierroksen kermavaahtoa. Kakku kannattaa leipoa ja täyttää jo tarjoamista edellisenä päivänä, jolloin se ehtii mehevöityä yön yli.
Reseptin ainekset
12 palaa
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
rahkaa
3⅓ dl
kuohukermaa
Kostutus
1½ dl
omenatuoremehua
Kuorrutus ja koristelu
1 prk
kondensoitua karamellisoitua maitoa
puolukoita
tomusokeria
Kinuskinen puolukkavuokakakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 225 asteessa 8–10 minuuttia. Kumoa kypsä kakkulevy puhtaalle leivinpaperille.
- Riko puolukoiden rakenne kevyesti lusikalla painellen. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.
- Leikkaa kakkulevy puoliksi. Lusikoi kolmasosa täytteestä suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 × 30 cm). Nosta ensimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta puolella omenamehusta. Lusikoi kaksi kolmasosaa täytteestä vuokaan ja nosta toinen kakkulevy kanneksi. Kostuta lopulla omenamehulla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Lämmitä karamellisoitu maito mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Kaada lämmin kuorrute kakun päälle ja tasoita lastalla. Koristele kakun reunat puolukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat