Kotivinkki

Kesäinen lettukakku

0
0

Kesäinen lettukakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 lvettä
  • 5 dlmaitojauhetta
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlöljyä

Paistamiseen:

  • voita tai margariinia

Täyte 1:

  • 2appelsiinia
  • 2 dlhyytelösokeria
  • 500 gcantaloupemelonia

Täyte 2:

  • ½ kgmansikoita
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita maitojauhe kulhossa veden joukkoon.

2. Lisää kulhoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Anna taikina turvota noin 30 minuuttia.

4. Paista taikinasta isoja ohukaisia muurinpohja- tai paistinpannulla. Varmista, ettei pannu ole liian kuuma - muuten ohukaiset palavat toiselta puolelta.

5. Käännä ohukainen, kun taikina on hyytynyt.

6. Kuori appelsiinit veitsellä, niin ettei valkoista osaa jää. Paloittele appelsiinit. Leikkaa melonista kuoret pois ja paloittele meloni.

7. Laita appelsiini- ja melonipalat kattilaan hyytelösokerin kanssa ja kiehauta seos. Anna sen hieman jäähtyä.

8. Paloittele mansikat ja sekoita niiden joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

9. Kokoa kakku levittämällä joka toisen ohukaiskerroksen väliin mansikkatäytettä ja joka toisen appelsiini-melonitäytettä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä