Maku

Lettukestien kuningatar! Lettukakku kohoaa korkeuksiin, kun täytät välit marjoilla, rahkalla ja kermavaahdolla

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
Lettukakku koostuu vinosta pinosta lettuja ja hauskasti liukuvärjätystä täytteestä. Erisävyisten marjojen värittämät kerrokset paljastuvat, kun leikkaat kakusta palan. Näitä lettukestejä ei kannata ohittaa!
KA
0
0
Julkaistu: 30.7.2021


Ainekset (10 annosta )

Lettutaikina

  • 3munaa
  • 8 dlmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 prk (200 g) kuningatarrahkaa
  • 2 dlmustikkasurvosta
  • 2 dlvadelmasurvosta
  • 2 dlmansikkasurvosta
  • (sokeria)

Pinnalle

  • mustikoita, mansikoita ja vadelmia
  • syötäviä kukkia (esim. pelargonin)
Tulosta

Lettukakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat kulhossa. Lisää puolet maidosta, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sulata voi. Lisää loppu maito ja voisula taikinaan. Sekoita uudelleen tasaiseksi. Näin taikinaan ei jää jauhopaakkuja. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  2. Paista letut voissa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Tai kinasta tulee 12 lettua (ø 20 cm).
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta tai murskaa marjat haarukalla erikseen omissa kulhoissaan. Mausta tarvittaessa sokerilla.
  4. Täytä lettujen välit ohuesti ensin mustikkasurvoksella, sitten kuningatarrahkalla, vadelma- ja mansikkasurvoksella sekä kermavaahdolla niin, että välit ikään kuin liukuvärjäytyvät tummasta vaaleampaan.
  5. Lusikoi loppu kermavaahto lettukakun pinnalle ja viimeistele marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Voit käyttää survosten tilalla marjahilloja tai tuoreiden marjojen ja hillon yhdistelmää.

Kommentoi »