


Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Pohjoisafrikkalaisen keittiön suosittu mausteseos ras el hanout maustaa ja värjää kaura-miniparsasalaatin uuteen uskoon. Paahdetut parsat ja retiisit sekä kaurasuurimot lisäävät salaatin ruokaisuutta.
Reseptin ainekset
6 annosta
6 dl
ruokakauraa (esim. Fazer Willja)
200 g
miniparsaa
250 g
retiisejä
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
1 rku
lehtipersiljaa
1 rs (80 g)
vuonankaalia
(syötäviä kukkia esim. pelargoneja)
Kastike
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunankuoriraastetta
½ dl
sitruunanmehua
2 tl
ras el hanout -maustetta (keltaista)
1 tl
paprikaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
mustapippuria
Kaura-miniparsasalaatti valmistetaan näin:
- Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kauran sekaan. Anna maustua kylmässä sen aikaa kun valmistelet muut aineet.
- Huuhtele parsat ja retiisit. Leikkaa parsoista kovat päät ja retiiseistä varret pois. Halkaise isoimmat retiisit. Levitä parsat ja retiisit leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 225 asteessa 5–10 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi.
- Hienonna lehtipersilja ja sekoita kauraseokseen. Kaada salaatti vadille tai laakeaan kulhoon. Lisää parsat, retiisit ja vuonankaali salaattiin. Viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat