Kotivinkki

Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus

1 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h
Pohjoisafrikkalaisen keittiön suosittu mausteseos ras el hanout maustaa ja värjää kaura-miniparsasalaatin uuteen uskoon. Paahdetut parsat ja retiisit sekä kaurasuurimot lisäävät salaatin ruokaisuutta.
VE
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6 annosta)

  • 6 dlkaurasuurimoita (esim. Myllärin kaura ateriajyvät)
  • 200 gminiparsaa
  • 250 gretiisejä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 rku lehtipersiljaa
  • 1 rs (80 g)vuonankaalia

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 tlsitruunan kuorta
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 2 tlras el hanout -maustetta (keltaista)
  • 1 tlpaprikaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Kaura-miniparsasalaatti valmistetaan näin:

  1. Keitä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kauran sekaan. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin.
  3. Huuhtele parsat ja retiisit. Leikkaa parsoista kovat päät ja retiiseistä varret pois. Halkaise isoimmat retiisit. Levitä parsat ja retiisit leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista 225 asteessa 5–10 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi.
  5. Hienonna lehtipersilja ja sekoita kauraseokseen. Kaada salaatti vadille tai laakeaan kulhoon. Lisää parsat, retiisit ja vuonankaali salaattiin. Tarjoa salaatti lammaslettien ja maustevoin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »