5(1)
Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus
Vegaaninen
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Pohjoisafrikkalaisen keittiön suosittu mausteseos ras el hanout maustaa ja värjää kaura-miniparsasalaatin uuteen uskoon. Paahdetut parsat ja retiisit sekä kaurasuurimot lisäävät salaatin ruokaisuutta.
24.4.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
6 dlruokakauraa (esim. Fazer Willja)
200 gminiparsaa
250 gretiisejä
1 rkloliiviöljyä
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
1 rku lehtipersiljaa
1 rs (80 g)vuonankaalia
(syötäviä kukkia esim. pelargoneja)
Kastike
½ dloliiviöljyä
2 tlsitruunankuoriraastetta
½ dlsitruunanmehua
2 tlras el hanout -maustetta (keltaista)
1 tlpaprikaa
1 tljuustokuminaa
½ tlmustapippuria

Kaura-miniparsasalaatti valmistetaan näin:

  1. Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kauran sekaan. Anna maustua kylmässä sen aikaa kun valmistelet muut aineet.
  3. Huuhtele parsat ja retiisit. Leikkaa parsoista kovat päät ja retiiseistä varret pois. Halkaise isoimmat retiisit. Levitä parsat ja retiisit leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista 225 asteessa 5–10 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi.
  5. Hienonna lehtipersilja ja sekoita kauraseokseen. Kaada salaatti vadille tai laakeaan kulhoon. Lisää parsat, retiisit ja vuonankaali salaattiin. Viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.