Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Pohjoisafrikkalaisen keittiön suosittu mausteseos ras el hanout maustaa ja värjää kaura-miniparsasalaatin uuteen uskoon. Paahdetut parsat ja retiisit sekä kaurasuurimot lisäävät salaatin ruokaisuutta.
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.4.2020

Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 6 dlkaurasuurimoita (esim. Myllärin kaura ateriajyvät)
- 200 gminiparsaa
- 250 gretiisejä
- 1 rkloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- 1 rku lehtipersiljaa
- 1 rs (80 g)vuonankaalia
Kastike
- ½ dloliiviöljyä
- 2 tlsitruunan kuorta
- ½ dlsitruunan mehua
- 2 tlras el hanout -maustetta (keltaista)
- 1 tlpaprikaa
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tlmustapippuria
Kaura-miniparsasalaatti valmistetaan näin:
- Keitä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kauran sekaan. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin.
- Huuhtele parsat ja retiisit. Leikkaa parsoista kovat päät ja retiiseistä varret pois. Halkaise isoimmat retiisit. Levitä parsat ja retiisit leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 225 asteessa 5–10 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi.
- Hienonna lehtipersilja ja sekoita kauraseokseen. Kaada salaatti vadille tai laakeaan kulhoon. Lisää parsat, retiisit ja vuonankaali salaattiin.

Paahdettuna paras! Tämän lämpimän parsasalaatin herkullisen maun salaisuus on sitruksinen sumakki
Kotivinkki

Parsa-mansikkasalaatti – tämä kesäruoka on yhdistelmä raikasta, makeaa ja suolaista!
Kotivinkki

Parsa-fetasalaatti
Maku

Raikas parsasalaatti sinappivinegretillä
Maku

Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
Kotivinkki

Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
Maku

Pikkuiset parsapiirakat
Maku

Vuohenjuusto-parsarisotto – tähän sitruunan raikastamaan herkkuun ihastut varmasti!
Kotivinkki