Vanha kunnon voileipäkakku toimii aina! Katkarapuvoileipäkakku tehdään toast skagenin makumaailmaan
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Katkarapuvoileipäkakku maistuu kuohuvan kaverina uudenvuoden juhlissa tai muissa pirskeissä. Lado leipäkerrokset grahampaahtoleivästä ja saaristolaisleivästä, ja sujauta täytteeseen herkullisia katkarapuja ja kirjolohenmätiä.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa ranskankerma, tuorejuusto ja mausteet. Lisää hienonnettu sipuli ja tilli sekä lopuksi kermavaahto.
Mittaa sitruunanmehu pieneen kattilaan lämpenemään. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja laita ne sitruunamehuun. Kuumenna niin, että liivatteet liukenevat mehuun. Kaada seos täyteainesten joukkoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Lisää lopuksi mäti mutta jätä muutama lusikallinen koristeluun.
Laita ison tuorekelmupalan päälle kolme siivua saaristolaisleipää vierekkäin. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä leiville kolmannes täytteestä. Laita täytteen päälle kolme siivua vaaleaa leipää ja leiville täytettä. Lisää kerros tummaa leipää, kostuta leivät ja levitä täytettä. Laita viimeiseksi kerrokseksi loput vaaleat leipäpalat ja kääri leipäkakku kelmuun. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota kakku kelmusta tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle tuorejuustoa. Koristele katkarapuvoileipäkakku vesikrassilla, sipulilla, ravuilla ja mädillä.