Vanha kunnon voileipäkakku toimii aina! Katkarapuvoileipäkakku tehdään toast skagenin makumaailmaan
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Katkarapuvoileipäkakku maistuu kuohuvan kaverina uudenvuoden juhlissa tai muissa pirskeissä. Lado leipäkerrokset grahampaahtoleivästä ja saaristolaisleivästä, ja sujauta täytteeseen herkullisia katkarapuja ja kirjolohenmätiä.
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.12.2021

Vanha kunnon voileipäkakku toimii aina! Katkarapuvoileipäkakku tehdään toast skagenin makumaailmaan
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 6 siivua saaristolaisleipää
- 6 siivua grahampaahtoleipää
Kostutus
- ½ dl maitoa
Täyte
- 1 ps (180 g) pakastekatkarapuja
- ½ punasipuli
- 1 dl tilliä
- 4liivatelehteä
- 2 dl kermaa
- 1 tlk (150 g) ranskankermaa
- ½ rs (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 150 g kirjolohen mätiä
Kuorrute
- ½ rs (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rku vesikrassia
- ½ punasipuli
- katkarapuja ja mätiä
Katkarapuvoileipäkakku valmistuu näin:
- Sulata katkaravut.
- Valuta ja kuivaa ravut talouspaperilla. Ota muutama rapu sivuun kakun koristelua varten. Hienonna loput. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli.
- Laita liivatteet likoamaan 5 minuuutiksi kylmään veteen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa ranskankerma, tuorejuusto ja mausteet. Lisää hienonnettu sipuli ja tilli sekä lopuksi kermavaahto.
- Mittaa sitruunanmehu pieneen kattilaan lämpenemään. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja laita ne sitruunamehuun. Kuumenna niin, että liivatteet liukenevat mehuun. Kaada seos täyteainesten joukkoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Lisää lopuksi mäti mutta jätä muutama lusikallinen koristeluun.
- Laita ison tuorekelmupalan päälle kolme siivua saaristolaisleipää vierekkäin. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä leiville kolmannes täytteestä. Laita täytteen päälle kolme siivua vaaleaa leipää ja leiville täytettä. Lisää kerros tummaa leipää, kostuta leivät ja levitä täytettä. Laita viimeiseksi kerrokseksi loput vaaleat leipäpalat ja kääri leipäkakku kelmuun. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Ota kakku kelmusta tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle tuorejuustoa. Koristele vesikrassilla, sipulilla, ravuilla ja mädillä.

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
Kotivinkki

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Retroherkkujen kunkku, voileipäkakku, meni lasiin! Onko tässä juhlapöytien uusi suosikki?

Kuin voileipäkakkuja minikoossa! Pekonisten juustopalleroiden rapea pinta houkuttaa haukkaamaan toisenkin
Kotivinkki

Kasvisterriini on joulupöydän väripilkku – kaunis ulkokuori kätkee sisäänsä pehmeää vuohenjuustoa, bataattia ja punajuurta
Meillä kotona

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Miksi säästää voileipäkakut juhlaan, kun niillä voi herkutella vaikka joka viikonloppu? 4 x uudenlainen ohje

Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
Maku