Katkarapukakku

25 h
4.3
0

Katkarapukakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplvaaleaa vuokaleipää

Kostutus

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Munatäyte

  • 6 kplkeitettyä munaa (hienonnettuna)
  • 1 1/4 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 50 gpurjoa (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Katkaraputäyte

  • 350 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1 1/4 dlmajoneesia
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklsitruunamehua

Pinnalle

  • 1 1/2 dlmajoneesia
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 4 rklruohosipulia (silputtuna)
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 kplkeitettyä munaa
  • 1 kplsitruunaa (viipaloituna)

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Sekoita kostutusliemen aineet keskenään. Sekoita molempien täytteiden aineet keskenään. Levitä pöydälle pitkä pala voipaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.

Leikkaa vuokaleivästä kovat reunat ohuelti pois. Leikkaa leipä sahalaitaisen veitsen avulla viideksi levyksi.

Aloita kakun kokoaminen alimmasta kerroksesta. Sivele levylle pullasudin avulla viidesosa kostutusliemestä. Levitä päälle puolet munatäytteestä. Nosta päälle seuraava leipälevy, kostuta se ja levitä levylle puolet katkaraputäytteestä.

Tee vielä toinen munatäyte- ja toinen katkaraputäytekerros. Kostuta viimeinen leipälevy ja nosta se kakun päälle. Kääri voipaperi tiiviisti kakun ympärille. Voit nostaa kakun vielä muovipussiin.

Nosta kakun päälle tasainen paino, esim. leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä kylmässä mieluiten yön yli.

Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille lastan avulla. Sekoita keskenään yrttisilput ja painele seos kakun reunoihin.

Koristele voileipäkakun pinta valutetuilla katkaravuilla sekä muna- ja sitruunaviipaleilla.

•Tee kaksi katkarapukakkua ja käytä toisena leipänä tummaa leipää. Kerrostele molempiin kakkuihin vuorotellen vaaleita ja tummia leipäkerroksia.

•Kakusta tulee herkullisin, kun käytät majoneesina itse tehtyä majoneesia. Jos haluat kevyemmän kakun, käytä vähärasvaista majoneesia ja kevytranskankermaa. Majoneesiseoksen asemesta voit käyttää myös notkeaa sulatejuustoa. Kokeile kakun täytteeksi myös eri tavoin maustettuja tuorejuustoja.

Vinkki!

Voileipäkakun valmistukseen sopii parhaiten päivän, parin vanha leipä. Vastapaistettua leipää on hankala leikata. Voit myös leipoa kakkuun tarvittavan vuokaleivän itse. Kokonaisia vuokaleipiä on nykyään melko hankala löytää. Jos et leivo leipää itse, tilaa se etukäteen kaupastasi. Pyydä leipä valmiiksi vaakasuuntaan leikattuna, jos mahdollista.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä