Maku

Kasvis-kvinoasalaatti on Satu Koiviston alati muuttuva resepti – nappaa ruoka-ammattilaisen ohje talteen!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
"Meillä on usein kvinoasalaattia, joka säilyy hyvin jääkaapissa. Salaattiin voi laittaa mitä tahansa kypsää vihannesta", Satu Koivisto kertoo.
GL
KA
VE
0
0
Julkaistu 12.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • noin 6 dlkypsiä, uunissa paahdettuja kasviksia, esim. sipulia, selleriä, raitajuuria, porkkanaa, kukkakaalia, munakoisoa
  • 2 dlkvinoaa
  • ½sitruunan mehu (¼ dl)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 prkkikherneitä (kypsiä)
  • 1 rkuhienonnettua yrttiä, esim. lehtipersiljaa
Tulosta

Kasvis-kvinoasalaatti – ohje:

  1. Ota kypsät kasvikset jääkaapista huoneenlämpöön. Voit myös lämmittää niitä huoneenlämpöiseksi mikrossa.
  2. Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty kvinoa lävikössä. Lisää sitruunanmehu, öljy ja suola.
  3. Valuta kikherneet (säästä aquafaba eli liemi ja tee siitä vaikka vegaanista marenkia). Huuhtaise ja valuta kikherneet ja lisää salaattiin. Sekoita joukkoon yrtti.

Vinkki!

Paahda kasvisten kanssa uunissa auringonkukansiemeniä. Levitä 2 dl siemeniä pellille, lisää tippa öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Paahda 175 asteessa vartti. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.

Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.

Kommentoi »