Kotivinkki

Karpalopavlova kanelikinuskilla

4 h
0
0

Karpalopavlova kanelikinuskilla

Unelmankevyt karpalopavlova on täydellinen joulun jälkiruoka: makea, kirpakka, rapea, kaunis ja helppo valmistaa!
Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Marenki

  • 4kananmunan valkuaista
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tlmaissitärkkelystä
  • 2 dltomusokeria
  • nokare voita leivinpaperin voiteluun

Täyte

  • 1 ½ dlkuohukermaa
  • ¾ dlranskankermaa
  • kanelikinuskia (ks. ohje alla)
  • 1-2 dljäisiä karpaloita
  • tomusokeria

Kanelikinuski

  • 4 dlkuohukermaa
  • 4 dlsokeria
  • ½ tlkanelia

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

1. Vuoraa vuoka (halkaisija 22–24 cm) leivinpaperilla ja voitele se voinokareella.

2. Valmista marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen ja kuivaan teräsastiaan. Lisää suola ja vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

3. Sekoita maissitärkkelys tomusokeriin ja lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Kun vaahto on kiinteää ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin, marenki on valmista.

4. Pursota tai lusikoi marenkivaahto vuoan pohjalle. Tee reunoille ruusukkeita tai huippuja.

5. Paista marenkia 110-asteisen uunin keskitasolla kaksi tuntia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ja anna marengin kuivua vielä tunti. Nosta marenki huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan.

6. Kun marenki on uunissa, kierittele jäiset karpalot tomusokerissa. Siirrä karpalot takaisin pakastimeen noin tunniksi.

7. Valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita ranskankerma vaahtoon. Lusikoi täyte marengin päälle. Valuta päälle kanelikinuskia ja koristele sokeroiduilla karpaloilla. Tarjoa heti.

Kanelikinuski

1. Kuumenna kerma ja lisää sokeri. Sekoita ja anna kuplia muutaman kerran.

2. Vähennä lämpöä ja keitä kinuskia kasaan 10–15 minuuttia. Sekoita kaneli kinuskin joukkoon.

3. Tarjoile marengin, marjojen ja jäätelön kanssa.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä