Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalopavlova kanelikinuskilla

4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min

Unelmankevyt karpalopavlova on täydellinen joulun jälkiruoka: makea, kirpakka, rapea, kaunis ja helppo valmistaa!

9.12.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
Marenki
4
kananmunan valkuaista
hyppysellinen suolaa
1 tl
maissitärkkelystä
2 dl
tomusokeria
nokare voita leivinpaperin voiteluun
Täyte
1 ½ dl
kuohukermaa
¾ dl
ranskankermaa
kanelikinuskia (ks. ohje alla)
1-2 dl
jäisiä karpaloita
tomusokeria
Kanelikinuski
4 dl
kuohukermaa
4 dl
sokeria
½ tl
kanelia

1. Vuoraa vuoka (halkaisija 22–24 cm) leivinpaperilla ja voitele se voinokareella.

2. Valmista marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen ja kuivaan teräsastiaan. Lisää suola ja vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

3. Sekoita maissitärkkelys tomusokeriin ja lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Kun vaahto on kiinteää ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin, marenki on valmista.

4. Pursota tai lusikoi marenkivaahto vuoan pohjalle. Tee reunoille ruusukkeita tai huippuja.

5. Paista marenkia 110-asteisen uunin keskitasolla kaksi tuntia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ja anna marengin kuivua vielä tunti. Nosta marenki huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan.

6. Kun marenki on uunissa, kierittele jäiset karpalot tomusokerissa. Siirrä karpalot takaisin pakastimeen noin tunniksi.

7. Valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita ranskankerma vaahtoon. Lusikoi täyte marengin päälle. Valuta päälle kanelikinuskia ja koristele sokeroiduilla karpaloilla. Tarjoa heti.

Kanelikinuski

1. Kuumenna kerma ja lisää sokeri. Sekoita ja anna kuplia muutaman kerran.

2. Vähennä lämpöä ja keitä kinuskia kasaan 10–15 minuuttia. Sekoita kaneli kinuskin joukkoon.

3. Tarjoile marengin, marjojen ja jäätelön kanssa.

Katso myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt