Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karamelli-suklaatryffelit – täydellinen herkkupala kahvin kanssa

4 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 3 h 15 min

Pyöräytä maitosuklaasta ja kuumasta karamellista tryffeli, dippaa se tummaan suklaaseen ja mausta ripauksella suolaa. Tryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon.

20.12.2023
Reseptin ainekset
noin 30 kpl
200 g
maitosuklaata
1 dl
sokeria
2 rkl
vettä
1 dl
vispikermaa
1 tl
sormisuolaa
1½ dl
tummaa kaakaojauhetta
200 g
tummaa suklaata
Lisäksi
1 tl
sormisuolaa

Karamelli-suklaatryffelit – ohje:

  1. Rouhi maitosuklaa veitsellä ja laita kulhoon.
  2. Sekoita sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa (ø noin 15 cm). Kuumenna keskilämmöllä 15 minuuttia tai kunnes seos muuttuu karamellin väriseksi siirapiksi (noin 180 astetta).
  3. Lisää kerma voimakkaasti sekoittaen (varo kuohahdusta). Jos seos kovettuu, kuumenna, kunnes se muuttuu kinuskimaiseksi.
  4. Kaada karamelli suklaan päälle. Anna tekeytyä 4 minuuttia sekoittamatta. Kääntele sitten nuolijalla sekaisin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja lisää suola.
  5. Siirrä suklaamassa jääkaappiin. Sekoita 15 minuutin välein, kunnes se on jähmettynyt muotoiltavaksi.
  6. Mittaa kaakaojauhe syvälle lautaselle. Ota jähmettyneestä massasta pieni pala lusikalla ja kieritä se kaakaojauheessa. Pyörittele palloksi ja pane leivinpaperin päälle vadille. Muotoile samoin loput tryffelit. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai pakastimeen 45 minuutiksi.
  7. Rouhi tumma suklaa kulhoon. Sulata vesihauteessa tai mikrossa.
  8. Kasta kovettuneet tryffelit kahden haarukan avulla suklaaseen. Laita valumaan leivinpaperin päälle. Lisää pinnalle sormisuolaa ja anna kovettua huoneenlämmössä. Tryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Vinkki!

Saat tryffeleistä maidottomat, kun käytät maidotonta suklaata ja kasvivispiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt