Kotivinkki

Kahden suklaan mokkapalat – tuplaherkku, joka on jokaisen suklaanystävän unelmien täyttymys

1 h 20 min
KA
4.38
0

Kahden suklaan mokkapalat saavat valkosuklaisen pilkutuksen ja supertuhdin kuorrutuksen. Koko komeus kruunataan omilla suosikkikoristeilla!
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo

Ainekset (1 pellillinen)

Kahden suklaan mokkapalat

  • 200 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvalkosuklaata pieninä paloina
  • 1 ½ dlkevyt- tai täysmaitoa

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 4 dltomusokeria
  • ¾ dltummaa kaakaojauhetta
  • ¾ dlespressokahvia tai suodatinkahvia
  • 2 rklmaitoa tai kermaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Kahden suklaan mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja valkosuklaapalat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä mokkapalataikina pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10−13 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaasula. Siivilöi kaakaojauhe seokseen. Lisää kahvi ja maito. Sekoita, kunnes kuorrutus on ilmavaa. Levitä kakkupohjalle ja leikkaa kahden suklaan mokkapalat sopiviksi ruuduiksi.
MITÄ PIDIT?
4.38