3,9(40)
Kahden suklaan mokkapalat – tuplaherkku, joka on jokaisen suklaanystävän unelmien täyttymys
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Kahden suklaan mokkapalat saavat valkosuklaisen pilkutuksen ja supertuhdin kuorrutuksen. Koko komeus kruunataan omilla suosikkikoristeilla!
Julkaistu 17.5.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Kahden suklaan mokkapalat
200 gvoita huoneenlämpöisenä
1 ½ dlsokeria
3kananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
100 gvalkosuklaata pieninä paloina
1 ½ dlkevyt- tai täysmaitoa
Kuorrutus
100 gtummaa suklaata
150 gvoita huoneenlämpöisenä
4 dltomusokeria
¾ dltummaa kaakaojauhetta
¾ dlespressokahvia tai suodatinkahvia
2 rklmaitoa tai kermaa

Kahden suklaan mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja valkosuklaapalat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä mokkapalataikina pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10−13 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaasula. Siivilöi kaakaojauhe seokseen. Lisää kahvi ja maito. Sekoita, kunnes kuorrutus on ilmavaa. Levitä kakkupohjalle ja leikkaa kahden suklaan mokkapalat sopiviksi ruuduiksi.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten mokkapalojen reseptiä? Tällä ohjeella leivot elämäsi herkullisimmat mokkikset!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.